Stevens a kirúgás szélén

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.10.19. 20:31
Címkék
Hétfőre összehívták a válságstábot Berlinben, és az ülésen eldől Huub Stevens vezetőedző sorsa. A felügyelőbizottság tagjai, továbbá Dieter Hoeness menedzser, Ingo Schiller üzletvezető, valamint a közgyűlés által választott öt küldött tanácskozását követően este jelentik be hivatalosan, hogy mi lesz a holland szakvezető sorsa.
A Herthánál nem divat, hogy a nagy horderejű döntéseket ilyen nagy létszámú fórumon hozzák meg, éppen ezért a német lapok valószínűsítik, hogy Hoeness és Rupert Scholz, a felügyelőbizottság elnöke már vasárnap este eldöntötte, milyen javaslat kerül a grémium elé.Túl sok érv nem szól Stevens mellett. A szurkolók kijelentették, ha az edző marad, ők mennek, a csapat kilenc forduló után is nyeretlen, kiesett az UEFA-kupából, ráadásul jottányit sem javult a teljesítménye. Ezzel szemben csak a Hoeness és Stevens között meglévő jó viszony áll… "Még semmi sem dőlt el – erősítgette Scholz a DSF televíziós társaságnak. – Folyamatosan tárgyalunk, még minden lehetséges. Az biztos, hogy szombaton, a Hansa Rostock ellen egy jó edző ül majd a Hertha kispadján.”A megfelelő utód megtalálása viszont nem lesz egyszerű feladat. Az edzői piacot valósággal letarolták, a szabadon lévő trénerek közül Klaus Toppmöller lenne a legjobb megoldás, csakhogy az egykori leverkuseni "csodamágus” inkább arra vár, hogy kirúgják Eric Geretset a Kaiserslauterntől. Ha Toppmöller a konkrét megkeresésre is nemet mond, belülről kerülhet ki az örökös. Egyes elképzelések szerint a Michael Preetz, Andreas Thom tandem irányíthatja a gárdát, a nyáron visszavonuló csatár csapatfőnök lenne (mint Rudi Völler a német válogatottnál), az amatőrcsapat trénere pedig átülne a "nagyok” kispadjára. A másik verzió szerint Kjetil Rekdal térhetne vissza Berlinbe, aki jelenleg a Valerengát irányítja, csakhogy az északiaknál hamarosan befejeződik a bajnokság.Toppmöller berlini esélyeit javíthatja, hogy a Kaiserslautern vasárnap simán megverte a Hamburgot, és eltávolodott a kiesőzónától. A "vörös ördögök” a karrierje első Bundesliga-gólját jegyző Mettomo közeli góljával szereztek vezetést, a második félidőben pedig Klose vezérletével még szilárdabbá tették a hazaiak a kispadot Gerets alatt. Sokkal nehezebb helyzetben van Kurt Jara, a HSV trénere, csapata szerdán kiesett az UEFA-kupából, a bajnokságban a 13. helyen szerénykedik – ennyi akár elég is lehet az edzőváltáshoz.Bundesliga 1.
9. forduló. Vasárnapi mérkőzések:
9. forduló. Vasárnapi mérkőzések:
Kaiserslautern–Hamburg 4–0 (Mettomo 37., Klose 62., 75. – az elsőt 11-esből, Timm 74.), Schalke–VfL Bochum 0–2 (Fahrenhorst 65., Diabang 79.)

A Kaiserslauterntől három büntetőpontot levontak.

Következik (október 25–26-án) a 10. forduló: Hannover–1860 München, Eintracht Frankfurt–1. FC Köln, Freiburg–Werder Bremen, VfB Stuttgart–Wolfsburg, Hansa Rostock– Hertha BSC, Bayern München–Kaiserslautern, Hamburg–Schalke, VfL Bochum– Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen– Mönchengladbach

Bundesliga 2.
9. forduló. Vasárnapi mérkőzések:
Regensburg–Alemannia Aachen 1–2 (Binder 15., ill. Klitzpera 13., 88.), Arminia Bielefeld–Mainz 1–0 (Boakye 39.), Greuther Fürth–Ahlen 2–0 (Caillas 2., Reichel 23. – 11-esből), Aue–Karlsruhe 2–0 (Subitidze 12., Heidrich 60.), Energie Cottbus–Burghausen 2–1 (Latoundji 62., T. Silva 80., ill. Broich 38.). Az Unterhaching–Nürnberg találkozót hétfőn (tv: DSF, 20.15, élő) játsszák.
Az élcsoport: 1. Arminia Bielefeld 19 pont, 2. Energie Cottbus 17 (17–12), 3. Alemannia Aachen 17 (20–19)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik