A PSV-nek volt hosszabb a padja

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.11.02. 20:39
Címkék
Az AZ Alkmaar az első osztály egyik legfélelmetesebb stadionjában, az Amsterdam ArenAban igazolta, nem véletlen az idei remek szereplése, és ha Temmink bíró a 89. percben nem lép közbe, akkor bizony ponttal távozik az Ajax otthonából, és továbbra is az éllovas riválissal megegyező mérleggel a második helyen állna.
Ibrahimovic az égieknek is hálás lehet az Ajax nehezen megszerzett gyôzelméért
Ibrahimovic az égieknek is hálás lehet az Ajax nehezen megszerzett gyôzelméért
Ibrahimovic az égieknek is hálás lehet az Ajax nehezen megszerzett gyôzelméért
Ibrahimovic az égieknek is hálás lehet az Ajax nehezen megszerzett gyôzelméért
Ibrahimovic az égieknek is hálás lehet az Ajax nehezen megszerzett gyôzelméért
Ibrahimovic az égieknek is hálás lehet az Ajax nehezen megszerzett gyôzelméért
Az egykori Ajax-edző, Co Adriaanse irányította alkmaariak Kenneth Perez révén kétszer is megszerezték a vezetést, a hazaiak Ibrahimovic egyéni akcióból rúgott góljával, illetve Nigel de Jong találatával rendre egyenlítettek. 2–2 után békésen (már amennyire ez az első két helyezett összecsapásán lehetséges) csordogáltak az események, egészen a 89. percig. Akkor Kromkamp a saját tizenhatosán belül menteni akart, de a labda után Sonckot is eltalálta, Temmink bíró pedig a büntetőpontra mutatott. Miután túlélte az alkmaariak rohamát (tizenegy az egy elleni csata volt…), jelet adott a végrehajtásra, Galásek (őt annak idején még Adriaanse javaslatára vette meg az Ajax) pedig a hálóba vágta a labdát.
Az Ajax ezzel a sikerrel segített nagy ellenlábasán, a PSV-n is, amely a NAC Breda elleni diadalával (no meg az Alkmaar vereségével) a második helyre lépett előre. Pedig az előjelek nem sok jóval kecsegtettek, a bajnok mindössze 16 játékossal utazott el a tavaszi negyedik helyezetthez (többek között Kezsman és Van Bommel sem volt kerettag), ráadásul fél szemmel már alighanem az AEK elleni BL-csatára koncentrált. Ehhez képest a félidőben már 3–0-ra vezetett! Az eltiltott Kezsman szerepkörét Pak Dzsi Szung vállalta magára, a dél-koreai Lucius vezető gólját követően előbb közelről lábbal, majd fejjel volt eredményes. A magyarjai közül csak Fehér Csabát felvonultató NAC (Babos Gábor és Pető Tamás továbbra is sérült) a második félidő hajrájában, Engelaar büntetőjével tudott szépíteni.
"Négy év alatt ez volt az első olyan mérkőzésünk, hogy sanszunk sem volt a győzelemre – kesergett a lefújás után Fehér Csaba. – Az elején pontrúgásból kaptunk egy gólt, futottunk az eredmény után, de még a pontszerzésre sem volt esélyünk. Mindkét csapatnál sokan sérültek, de a PSV-nek hosszabb a kispadja, a kiesők helyére jobb játékosokat tud állítani. Sajnos az olyan csapatnál, mint a miénk, előfordul, hogy mindenki formán kívül futballozik, ilyenkor nem születhet más eredmény. A következő fordulóban az AZ-vel találkozunk, én eltiltás miatt nem játszhatok, de Pető Tomi talán már visszatérhet. Jó lenne nyerni, mert nagyon lent vagyunk a tabellán, illő lenne elmozdulni a tizennegyedik helyről.”
Negyedik hollandiai légiósunk, Torma Gábor a 85. percben lépett pályára az RKC Waalwijkben, amely addigra már elveszítette a Willem II elleni összecsapását. A látogatók kudarcában közrejátszott, hogy az 55. percben durva szabálytalanság miatt a játékvezető az öltözőbe parancsolta Hoogendorpot.
A forduló bravúrját kétségkívül a Groningen hajtotta végre, hiszen a félidőben még 3–0-ra "égett” a Feyenoord ellen, a végén mégis gazdagabb lett egy ponttal. A zöld-fehérek a szerencsére sem panaszkodhatnak, a 89. percben szerzett egyenlítő góljuk irányt változtató lövésből született meg.

Holland Casino Eredivisie
10. forduló: Roda JC–ADO Den Haag 5–1 (Vicelich 17., 89., Sonko 37., 71., Koné 82., ill. Cales 20.), NAC Breda–PSV 1–3 (Engelaar 90. – 11-esből, ill. Lucius 4., Pak Dzsi Szung 31., 41.), RBC Roosendaal–NEC 1–0 (Hesp 55. – 11-esből), Vitesse–Volendam 2–2 (Claessens 57., Mbamba 69., ill. Faria 27., Ouhsaine 29.), Ajax–AZ 3–2 (Ibrahimovic 21., N. de Jong 76., Galásek 89. – 11-esből, ill. Perez 5., 23.), Groningen–Feyenoord 3–3 (Drent 53., Hugo 79., Van Gessel 89., ill. Lurling 5., Kuyt 33., Paauwe 45.), Utrecht–Heerenveen 2–1 (Tanghe 52., Van den Brink 70., ill. Knopper 87.), Zwolle–Twente 1–0 (Takak 52.), Willem II–RKC Waalwijk 4–1 (Caluwe 27., Quinn 32. – 11-esből, Denneboom 73., Van der Eede 90., ill. Greene 26.)
Az élcsoport: 1. Ajax 25 pont, 2. PSV 23, 3. AZ 22, 4. Feyenoord 18, 5. RBC Roosendaal 15 (10–10), 6. Heerenveen 15 (10–11)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik