Hollandia: Ismét segítettek az Ajaxnak

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.11.09. 20:55
Címkék
Az előző fordulóban, az AZ elleni rangadó során a hajrában büntetőt ítélő Temmink játékvezetőtől, a mostani hét végén pedig az RBC Roosendaaltól kapott segítséget az Ajax.
A kiscsapat ugyanis pontot rabolt az amszterdamiak legnagyobb vetélytársától, a PSV-től, így a Hágában nyerő Ajax négy ponttal megugrott a címvédőtől. A két gigász közé újfent beékelődött az AZ, amely a magyarjai nélkül felálló NAC Breda otthonában diadalmaskodott 2–1-re.Az RBC Roosendaal eindhoveni bravúrja annál is inkább megsüvegelendő, mert a csapat egyáltalán nem bunkerfutballt játszott. Már csak azért sem, mert Molenaar öngóljával gyorsan hátrányba került, és neki kellett futnia az eredmény után. A PSV azonban képtelen volt bárminemű átütőerőt vinni a játékába, így az volt inkább a meglepő, hogy a 75. percig kellett várni az egyenlítő gólra. Akkor Ikedia, De Graaf összjátékot követően Thompson talált a hálóba, és ezzel kirobbantotta a füttykoncertet a Philips-stadionban. A szurkolók elégedetlensége a lefújásig kitartott, tekintve, hogy a PSV-nek még csak lehetősége sem volt a győztes gól megszerzésére…Az Ajax hágai vendégjátéka rosszul kezdődött (az éppen a riválistól kölcsönvett Van der Gun beadásából Stroeve helyezett a kapuba), majd meglehetősen sima véget ért. Heitinga még az első félidőben fejjel egyenlített, a szünetet követően pedig további három gólt hozott az Ajax-henger. A 2002-es bajnok még azt is elbírta, hogy 3–1-nél Heitingát a játékvezető kiállította.A második helyre fellépő AZ is idegenben nyert, igaz, a tudósítások szerint kissé érdemtelenül. A Babos Gábort, Fehér Csabát és Pető Tamást is nélkülöző NAC Breda az első 45 perc túlnyomó részében jobban játszott riválisánál, védelmi hibából, Busszabun révén előnybe is került, csak éppen a gólt követően a figyelme lankadni kezdett. Ennek következményeként Huysegems még a pihenő előtt egalizált, majd a 60. percben Perez bólintásával a győztes gólt is megszerezte.Szintén győzelemmel zárta idegenbeli fellépését a Feyenoord. A Volendam elleni találkozó eleje gyors gólváltást hozott – Kuijt a Lurling buktatásáért megítélt büntetőt vágta be, erre a leshatárról induló Uszain felelt –, majd a hajráig a mezőnyben gyömöszölték egymást a csapatok. A 81. percben aztán megvillant az utóbbi időben fegyelmezetlenségei miatt töbször is megbüntetett Van Persie, a gyengébbik, a jobb lábával a hálóba zúdította a labdát, és tulajdonképpen eldöntötte a találkozó sorsát. A végén Kuijt találata már csak ráadás volt.Holland Casino Eredivisie
11. forduló:
11. forduló:
Vitesse–Willem II 2–2 (Mbamba 7., Van Beukering 58. – 11-esből, ill. Quinn 10. – 11-esből, Caluwe 24.), NAC Breda–AZ 1–2 (Busszabun 39., ill. Huysegems 41., Perez 60.), PSV–RBC Roosendaal 1–1 (Molenaar 5. – öngól, ill. Thompson 75.), Roda JC–Twente 2–1 (Senden 25., Anasztasziu 88., ill. Van der Weerden 15.), Heerenveen–Zwolle 1–1 (Sibon 60., ill. Zuurman 90.), Volendam–Feye-noord 1–3 (Uszain 7., ill. Kuijt 4., 86. – az elsőt 11-esből, Van Persie 81.), ADO Den Haag–Ajax 1–4 (Stroeve 17., ill. Heitinga 33., Sneijder 47., Ibrahimovic 62., Sikora 82.), Utrecht–RKC Waalwijk 1–0 (Van de Haar 69.), NEC–Groningen 2–3 (Demouge 26., Hersi 31., ill. Van Gassel 46., Pinas 49., Van der Linden 59.)
Az élcsoport: 1. Ajax 28 pont, 2. AZ 25, 3. PSV 24, 4. Feyenoord 21, 5. Roda JC 17, 6. RBC Roosendaal 16 (11–11), 7. Heerenveen 16 (11–12)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik