Donovan két gólja döntött

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2003.11.24. 21:55
Címkék
A Major League Soccer (MLS) történetének talán legszínvonalasabb, de mindenképpen a gólokban leggazdagabb döntőjét vívta magyar idő szerint hétfőre virradóra a San Jose Earthquakes és az alapszakaszt megnyerő Chicago Fire a Los Angeles Galaxy carsoni stadionjában.
Az előcsatározások során a Los Angelest és a Kansas Cityt csak nagy nehézségek árán legyűrő kaliforniaiak a döntőben már az 5. percben vezetést szereztek (Zach Thornton a megelőző három mérkőzésen egyetlen gólt sem kapott), és ettől kezdve végig vezettek. A sikerben kulcsszerepet játszott az év legjobb kapusának választott kanadai Pat Onstad, aki az 57. percben kivédte Razov tizenegyesét, valamint Landon Donovan, aki az MLS-döntők történetének első kétgólos játékosa lett.Jeff Agoos, a veterán hátvéd is átírta a rekordkönyvet, hisz rajta kívül egyetlen ötszörös bajnoka sincs a ligának (a Washingtonnal háromszor, a San Joséval 2001 után immár másodszor lett bajnok).MLS, döntő
San Jose Earthquakes–Chicago Fire 4–2 (2–0)
San Jose Earthquakes–Chicago Fire 4–2 (2–0)

Carson, 27 000 néző. G: Ekelund (5.), Donovan (38., 71.), Mulrooney (50.), ill. Beasley (49.), Roner (54. – öngól)

Az idény díjazottjai
A legértékesebb játékos (MVP): Preki Radosavljevic (Kansas City). Az év kapusa: Pat Onstad (San Jose). Az év hátvédje: Carlos Bocanegra (Chicago). Az év újonca: Damani Ralph (Chicago). Az év edzője: Dave Sarachan (Chicago)
A döntő legértékesebb játékosa: Landon Donovan (San Jose)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik