Egyre nagyobb bajban a Hertha

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.11.30. 22:50
Címkék
Nem lenne meglepő, ha a héten ismét sokakban felvetődne a kérdés: vajon Huub Stevens a megfelelő személy a Hertha BSC kispadján? A kezdőcsapatában Király Gábort és Dárdai Pált is felvonultató együttes vasárnap a Schalkétól kapott ki odahaza, és ezzel nem tudott elmozdulni a 17. helyről.
A Herthával ellentétben a Hansa Rostock eltávolodott a másodosztályt ígérő helyektől, miután otthon 2–1-re legyőzte a hét közepén az UEFA-kupából kieső Borussia Dortmundot.Huub Stevens, a Hertha trénere szombaton ünnepelte az ötvenedik születésnapját, alighanem szép ajándék lett volna játékosaitól, ha legyőzik a Schalkét, és elkerülnek a 17. helyről. Eleinte úgy tűnt, ez össze is jön, hiszen a bajnokságban másfél év után betaláló Lapaczinski az első félidő hajrájában bevette a találat előtt fatálisat hibázó Rost kapuját.A szünet után az öltözőből azonban egy másik Hertha ballagott ki az Olimpiai stadion gyepére, és ezt a Schalke remekül kihasználta. A berlini védők esetleges hibákat követtek el, az első gól után (Oude Kamphuis lőtte 18 méterről) pedig összezuhant az egész csapat. A királykékek pedig éltek az alkalommal, és a maguk javára fordították az eredményt: Vermant szabadrúgását követően Waldoch fejjel szerzett vezetést a látogatóknak, majd a lécről lepattanó labdát a hálóba helyező Asamoah állította be a végeredményt."Megint kaptunk egy gólt, ami után összeomlottunk. Ilyet nem lett volna szabad csinálni – nyilatkozta lapunknak Király Gábor. – Nem tudom az okát, csak okoskodni tudnék, az meg nem lenne szerencsés. Csapattársaim azt mondták, az utolsó harminc percre elfáradtak, ami picit furcsa. Az biztos, hogy a szezon során voltunk már ilyen rossz helyzetben, csak akkor a Rostock elleni győzelmünkkel fel tudtunk jönni a felszínre levegőért. Most ismét alábuktunk, de jó lenne újra levegőt kapni. Megpróbálunk felállni, nehéz lesz, de úgy érzem, közös munkával ez sikerülhet. Csak magunkban bízhatunk, mert mi vagyunk a pályán.”A Borussia Dortmund is fekete napokat él át mostanság, csütörtökön a Sochaux-tól kapott hatalmas pofont (4–0 az UEFA-kupában), most pedig a Hansa Rostock csökkentette bajnoki esélyeit. Az első félidő góltalansága, illetve viszonylagos eseménytelensége után a második játékrész mindenért kárpótolta az Ostsee-stadion szurkolóit. Az ismét a gólkirályi címre aspiráló (három találat a hátránya az élen tizenhárom góllal álló Aílton mögött) Martin Max kétszer is megadásra kényszerítette Weidenfellert, miközben a másik oldalon Schobernek csak egyszer, Ewerthon (a brazil csereként beállva több mint egy év után volt ismét eredményes) csavart lövését követően kellett kapitulálnia. "Sajnos az egyenlítő gól után hagytuk kicsúszni a kezünkből az egy pontot” – nyilatkozta a lefújás után Matthias Sammer, a BVB trénere, aki korábban edzőként a Rostock elleni összes (hat) meccsén fogadhatta a gratulációkat. Bundesliga 1.
14. forduló:
14. forduló:
Hertha BSC–Schalke 1–3 (Lapaczinski 37., ill. Oude Kamphuis 59., Waldoch 68., Asamoah 81.), Hansa Rostock– Borussia Dortmund 2–1 (Max 54., 87., ill. Ewerthon 66.)

Bundesliga 2003-2004

Bundesliga 2.
14. forduló: Ahlen–Trier 2–0 (Sopic 68., N’Diaye 78.), Oberhausen–Union Berlin 0–0, Aue–Greuther Fürth 1–1 (Subitidze 38., ill. Feinbier 21.), Mainz–Lübeck 3–1 (Thurk 17., 83., Da Silva 65. – 11-esből, ill. Zandi 40.), Burghausen–Unterhaching 0–2 (Da Costa 9., Okpala 16.)
A Nürnberg–Arminia Bielefeld találkozót hétfőn (Tv: DSF, 20.15, élő) játsszák.
Az élcsoport: 1. Alemannia Aachen 26 pont, 2. Mainz 25, 3. Energie Cottbus 24

Ázsiai túra előtt áll a vb-ezüstérmes csapat

DFB. A következő év decemberében három mérkőzést játszik a Távol-Keleten a világbajnoki ezüstérmes német válogatott. A háromszoros világ- és Európa-bajnok Nationalelf 16-án Japánnal, 19-én Dél-Koreával, 21-én pedig Thaifölddel vív barátságos mérkőzést.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik