A PSG szétnéz a piacon

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2003.12.17. 22:28
Címkék
Jelentős erősítésekre, ennek ellenére a lehető legkevesebb pénz elköltésére készül a Paris Saint-Germain a két hét múlva megnyíló téli játékospiacon  derült ki a bajnokság harmadik helyén álló fővárosi csapat vezetőedzőjének, Vahid Halilhodzsicsnak szerdai szavaiból.
"Mindenképpen szükségünk van két középpályásra és egy támadóra, hisz a januári-februári afrikai kontinenstorna miatt hosszú hetekig nem számíthatok jó néhány játékosomra – mondta a kölcsönvételekre apelláló bosnyák tréner. – Mivel az anyagi lehetőségeink korlátozottak, nem ígérhetek szenzációs erősítéseket olasz, angol vagy éppen spanyol csapatokból. Ha például Sylvain Wiltord felajánlaná szolgálatait, pontosan ötödére kellene csökkentenünk a most az Arsenaltól kapott fizetését, ami, lássuk be, képtelenség.”Halilhodzsics szerint az is elképzelhetetlen, hogy olyan játékosok (például a Sochaux-t erősítő Benoit Pedretti vagy a nyáron a fővárosiak helyett a Lyont választó ghánai Mic-kael Essien) kerüljenek a Parc des Princes-be, akiknek nem tetszett a PSG nyári ajánlata. "Bármi is történjék, egy biztos: aki a nyáron nemet mondott nekünk, az be nem teszi a lábát az öltözőnkbe, legalábbis addig, amíg én vagyok a vezetőedző” – üzent az érdekelteknek a heves vérmérsékletű szakember.A hét közepén rendezték a Ligakupa nyolcaddöntőjének mérkőzéseit, és két élvonalbeli klub már a nyitó találkozókon elbúcsúzott: kedden késő este Lensban nem is történhetett más, hisz a szintén első osztályú Bordeaux volt a piros-sárgák vendége, az viszont már meglepetés, hogy a második ligában küzdő – igaz, jelenleg feljutásra álló – Saint-Etienne sikerrel portyázott Lille-ben.Ligakupa
Nyolcaddöntő: Lens–Bordeaux 2–0 (Rool 44., Utaka 86.), Lille–Saint-Etienne 2–3 (Makoum 59., Brunel 90., ill. Hellebuyck 25., Bridonneau 63., Compan 74.), Gueugnon–Bastia 3–1 (Belhadj 18., Gauthier 50., Hebbar 88., ill. Maurice 15.), Le Mans– Sedan 2–1 (Peyrelade 91., 116., ill. Charpenet 112.) – hosszabbítás után, Nantes–Clermont 1–0 (Yepes 120.) – h. u., Nice–Metz 1–0 (Meslin 78.), Troyes–Auxerre 0–3 (Lachuer 3., D. Cissé 27., Mexés 65.). A győztesek továbbjutottak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik