Budai nem szalad előre

SEBASTIAN TAMÁSSEBASTIAN TAMÁS
Vágólapra másolva!
2004.01.07. 21:02
Címkék
Budai Krisztián az utóbbi időben remek formában véd, nem véletlenül választotta a Magyar Jégkorongszövetség a tavalyi év legjobb játékosává, és persze az sem a vakszerencsének köszönhető, hogy a keddi Interliga-mérkőzésen leeresztette a rolót, és gól nélkül úszta meg a Medvescak elleni találkozót (60-ra nyert a Volán). A válogatott és a székesfehérvári gárda egyik kulcsfigurájára kiemelkedő szerep vár a hétvégi Magyar Kupa négyes döntőn is.
Budai Krisztián bízik benne, hogy a Volán megnyeri a Magyar Kupát
Budai Krisztián bízik benne, hogy a Volán megnyeri a Magyar Kupát
Budai Krisztián bízik benne, hogy a Volán megnyeri a Magyar Kupát
Budai Krisztián bízik benne, hogy a Volán megnyeri a Magyar Kupát
Budai Krisztián bízik benne, hogy a Volán megnyeri a Magyar Kupát
Budai Krisztián bízik benne, hogy a Volán megnyeri a Magyar Kupát
– Hol vagyunk még a hétvégi kupától! – így Budai. – Sűrű a program, előbb még csütörtökön Interliga-mérkőzést játszunk az Olimpijával. Most még arra összpontosítok, hiszen el szeretnénk csípni az alapszakasz második helyét. A kupáról majd csak csütörtök este, a meccs után kezdek gondolkodni.
– Ez igazán profi hozzáállás, de akkor is szeretnék már kicsit rátérni a Magyar Kupára. Tavaly a Volán volt az esélyes, mégis elbukta a finálét.
– Már tavalyelőtt is elvesztettük a döntőt, úgyhogy egy éve nagyon vissza akartunk vágni. Ezért is volt fájó, hogy nem jött össze. Az egy olyan meccs volt, amikor semmi sem sikerült a csapatnak.
– A drámai döntőt Ladányi emlékezetes büntetője zárta. Nem él a rémálmaiban a sokak szerint pimasz magabiztossággal értékesített gól?
– Igaz, csakugyan nagyon bevarrta, ráadásul a lepkés kesztyűm felőli felső sarokba, de hát Ladányi remek játékos, úgyhogy azon a gólon nincs semmi szégyellnivaló. Abban az évadban pedig kivédtem Ladányi három büntetőjét, ha jól emlékszem, a bajnoki döntőben és az Interligában is, a kupadöntőben viszont nem sikerült. Mondom, az egy ilyen meccs volt…
– Most hétvégén milyen meccs lesz a finálé? Idén is a Volán a favorit…
– Már megint előre szalad. Előbb még az elődöntőben a Fradin kell túljutnunk, csak azután következhet a Dunaújváros.

Ki buszozhat a serleggel?

Sajtótájékoztató az UTE Megyeri úti székházában. Oldott hangulat, vidámság, mindenki örül az ablakból látható csodaszép, vadonatúj jégcsarnoknak. Idôsebb Ocskay Gábor szerint az ország jelenleg legszebb fedett pályás hokilétesítményét avathatják fel a hétvégi Magyar Kupa négyes döntôvel. Következnek az esélylatolgatások. Szélig Árpád, a Dunaújváros szakosztályelnöke hiszi, hogy a hétvégén meglepetést okozhatnak, és a sajtótájékoztatóra ugyan kénytelen-kelletlen visszahozták Pestre a kupát, de reméli, a vasárnapi döntô után ismét együtt buszozhat a serleggel. Idôsebb Ocskay Gábor szerint meglepetés nem lesz, de felajánlja, hogy ha Szélig úr a döntô után annyira szeretne a kupával buszozni, tartson a Volánnal Székesfehérvárra.
– No jó, de mégis.
– Igen, idén is nekünk van jobb játékosállományunk, viszont a négy csapat közül mi leszünk a legfáradtabbak, még két nappal a kupahétvége előtt is tétmeccs vár ránk. Nem lesz egyszerű, de idén talán még jobban haza szeretnénk vinni a kupát, mint előző két évben.
– Tovább feszítem a húrt: a tavalyi helyzetre még azért is kísértetiesen hasonlít az idei, mert ezúttal is egy vadonatúj csarnok ad otthont a négyes döntőnek. A Főnix-csarnok után most a Megyeri úti UTE-csarnok a helyszín.
– Lehet, hogy a szituáció hasonló, de remélem, a végeredmény egészen másmilyen lesz.
– Mi dönthet egy – hangsúlyozom esetleges – Dunaújváros elleni döntőben?
– A pillanatnyi forma, a szerencse, az, hogy melyik együttes milyen napot fog ki. Talán mi vagyunk az esélyesebbek, de a gondok ellenére a Dunaújváros szerintem fel tudja szívni magát erre a fontos meccsre. Szakmai elemezgetésbe meg felesleges bocsátkozni, a két együttes már évek óta egymás ellen játszik, minden mozdulatát ismerjük az összes játékosnak.
– Az önök számára biztató, hogy a Volán egyre jobb formába lendül. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy a legutóbbi három Interliga-meccsen besöpörték a maximálisan megszerezhető kilenc pontot. És Budai Krisztián is jó passzban van. Apropó, mit szólt hozzá, hogy a szövetség szerint ön volt 2003 legjobbja?
– Persze hogy nagyon örültem, de a díjakból nem lehet megélni, mint ahogy a múltból sem. Azt, hogy én lettem a legjobb, most kell csak igazán bizonyítani, meccsről meccsre maximálisan oda kell figyelnem. Következik a Kupa, az Interliga rájátszása, a bajnoki döntő. Most lesz csak a szezon igazán éles.
– Most ön szaladt egy kicsit előre, nem? Előbb az Olimpija elleni Interliga-meccs következik csütörtökön.
– Igaza van, legelőször ott kell bizonyítani.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik