NHL-játékosok a kanadai keretben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2004.01.08. 22:14
Címkék
A Stanley-kupa-győztes Paul DiPietróval a soraiban érkezik hazánkba a kanadai jégkorong-válogatott, amely február 3-án Székesfehérvárott játszik a magyar válogatottal.
A Stanley-kupa-gyôztes DiPietro is jön
A Stanley-kupa-gyôztes DiPietro is jön
A Stanley-kupa-gyôztes DiPietro is jön
A Stanley-kupa-gyôztes DiPietro is jön
A Stanley-kupa-gyôztes DiPietro is jön
A Stanley-kupa-gyôztes DiPietro is jön
A tengerentúli ország szövetsége kijelölte azt a csapatot, amely egy svájci nemzetközi tornán vesz majd részt, és ezek a hokisok éppen Magyarországról utaznak Zürichbe. Az észak-amerikai profiliga (NHL) bajnokságát DiPietro a Montreal Canadiensszel nyerte meg 1993-ban. Nem csupán kiegészítő embere volt a Stanley-kupát-nyerő alakulatnak: a rájátszásban 17 mérkőzésen 8- szor volt eredményes, és adott 5 gólpasszt (13 pont). Ha nem jön közbe sérülés, a Magyarországra utazó 20 játékos közül 13-an mondhatják el magukról: megfordultak már a világ legerősebb bajnokságában. Ketten, Jeff Shantz és Hnat Domenichelli még az NHL előző idényében is szerepet kapott a Colorado Avalanche, illetve a Minnesota Wild színeiben. Az még nem biztos, hogy az együttest Dave King irányítja. Az 56 esztendős edzőt a sportágban nagy tisztelet övezi, a kanadai válogatottal három olimpián (1984, 1988, 1992) és négy világbajnokságon (1989-1992) fordult meg, míg 1982-ben a juniorokat vezette vb-aranyéremig. Az NHL-ben a Calgary Flames és a Columbus Blue Jackets trénere volt, mígnem a múlt nyáron menesztették. Most a Hamburg Freezersnél dolgozik.

A kanadai válogatott kerete
(zárójelben a jelenlegi klub és az egykori NHL-es klub)

Kapusok: Ian Gordon (Frankfurt Lions) Frederic Chabot (Nürnberg Ice Tigers; Montreal Canadiens, Philadelphia Flyers, Los Angeles Kings)
Hátvédek: Julien Stephane (Nürnberg) Chris Belanger (Langnau) Charles Simard (Langnau) Daniel Laperriere (Ajoie; St. Louis Blues, Ottawa Senators) Eric Dandenault (Augsburg Panthers) Mike Gaul (Ambri- Piotta; Colorado Avalanche, Columbus Blue Jackets) Marc Savard (Kölner Haie)
Csatárok: Paul DiPietro (Zug;Montreal, Toronto Maple Leafs, Los Angeles) Jeff Shantz (Langnau; Chicago Blackhawks, Calgary Flames, Colorado) Brandon Convery (Basel; Toronto, Vancouver Canucks, Los Angeles) Jason Cipolla (Iserlohn Roosters) Christian Matte (Ambri-Piotta; Colorado, Minnesota Wild) Hnat Domenichelli (Ambri-Piotta; Hartford Whalers, Calgary, Atlanta Thrashers, Minnesota) Eric Landry (Lausanne; Calgary, Montreal) Yves Sarrault (Bern; Montreal, Calgary, Colorado, Ottawa, Atlanta, Nashville Predators) Ryan Savoia (Thorold; Pittsburgh Penguins) Mike Maneluk (Lugano; Philadelphia, Chicago, New York Rangers, Columbus) Lonny Bohonos (HC Zürich; Vancouver, Toronto)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik