Bodorék megverték a listavezető Anderlechtet

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.03.21. 23:31
Címkék
Az egymást követő harmadik idegenbeli mérkőzésén nem tudott nyerni az Anderlecht, és már "csak" 10 ponttal vezeti a tabellát az FC Bruges előtt. Persze, még ez is hatalmas különbség, legalábbis a belga erőviszonyok ismeretében, mindenesetre az elvakultabb drukkerek elkezdtek bizakodni egy izgalmasabb bajnoki finisben.
Az Anderlecht újabb botlásának színhelye Antwerpen volt, ahol a város jelenlegi első számú csapata, a 7. helyezett Germinal Beerschot 1–0-ra megverte az éllovast. A kiegyenlített, inkább a lila-fehérek által ellenőrzött mezőnyjáték során némi meglepetésre a vendégvédelem hagyott ki egyszer végzetesen: az 57. percben Cooremant senki sem zavarta meg az előretörésben, így ő nyugodtan játékba hozhatta az őrizetlenül hagyott Snelderst, akinek nem okozott gondot a kapuba továbbítania."Amióta Belgiumban vagyok, az Anderlecht ellen már játszottam döntetlent, de a győzelem valahogy mindig kicsúszott a csapatom kezei közül – mondta lapunknak Bodor Boldizsár, a GBA magyar védője, aki végig a pályán volt. – Az Anderlecht a legerősebb felállásában lépett pályára, mindenki szerepelt, aki a Bajnokok Ligájában is fellépett. Az is tagadhatatlan, hogy a szerencse mellénk állt, a nyomás sem volt túl nagy rajtunk, és nyugodtan játszhattunk. A védekezés volt az elsődleges a számunkra, de nem tipikus bunkerfocit játszottunk, igyekeztünk támadni is, összességében én is meglepődtem azon, milyen jól játszott a csapatunk. Nekem bal oldali védőként a brüsszeliek szélsőjét, Wilhelmssont kellett fognom, sokszor nem volt nála a labda, úgyhogy sikerült kivonnom a játékból."(A liga másik magyar légiósa, Lendvai Miklós ugyancsak 90 percet játszott, és szintén győzelemnek örülhetett, miután a Charleroi 3–1-re megverte a Westerlót.)Az éllovas vereségéből elsősorban az FC Bruges együttesének sikerült profitálnia. Az UEFA-kupából a Debrecent kiejtő Sollied-gárda a Heusden-Zoldert páholta el 3–0-ra, és sorozatban immár kilencedszer gyűjtötte be a három pontot.Az FC Bruges a sikerével picit meglépett a Standard Liege-től, amely pillanatokkal a lefújás előttig még a magáénak érezhette a diadalt, azonban védői egy szabadrúgásnál nem összpontosítottak kellőképpen, és a St. Truident erősítő Caers fejjel egyenlíteni tudott.A forduló legjobb egyéni teljesítménye a már válogatottba is meghívott Luigi Pieroni nevéhez fűződött: a nemzetközi porondra igyekvő Mouscron csatára a Beveren ellen klasszikus mesternégyessel segítette 5–0-s győzelemhez alakulatát. Jupiler League
27. forduló:
27. forduló:
Charleroi–Westerlo 3–1 (Olufade 24., Dufer 61., Chabaud 89., ill. Paas 73.), FC Bruges–Heusden-Zolder 3–0 (Verheyen 10., Saeternes 30., Víctor 82.), Germinal Beerschot–Anderlecht 1–0 (Snelders 57.), Mons–Gent 0–1 (Van Hoyweghen 55.), Genk–La Louviere 1–1 (Chatelle 54., ill. Mamouni 65. – 11-esből), Standard Liege–St. Truiden 1–1 (É. Mpenza 36., ill. Caers 89.), Lierse–FC Antwerp 1–0 (Schaessens 57. – 11-esből), Lokeren–Cercle Bruges 0–2 (De Wulf 12., Stassin 89.), Mouscron–Beveren 5–0 (Pieroni 6., 24., 45., 89. – a harmadikat 11-esből, Ma. Zewlakow 89.)
Az élcsoport: 1. Anderlecht 65 pont (26 mérk.), 2. FC Bruges 55, 3. Standard Liege 51, 4. Mouscron 49 (26), 5. Genk 44 (47–33), 6. Westerlo 44 (41–34)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik