Higgadt portói győzelem

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2004.03.24. 10:33
Címkék
Ha annyira nem is született egyértelmű eredmény, mint a San Siróban, azért a Porto is nagyon közel került a továbbjutáshoz  s mivel gólt sem kapott, nem is áll rosszabbul a Milannál, hiszen az ellenfeleknek ugyanúgy egy 30-s siker lehetne a legegyszerűbb megoldás. Nem beszél senki tét nélküli visszavágóról.
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Az FC Porto edzője, José Mourinho szerint még messze nem dőlt el a továbbjutás az első mérkőzésen. "Ez egy remek eredmény, de még sincs lefutva – fogalmazott Mourinho. – Van még hátra legalább kilencven perc, ahol a Lyon bizonyosan mindent megtesz majd a továbbjutásért." A portugál mester – hasonlóan az AC Milant trenírozó Carlo Ancelottihoz –csapata higgadtságát dicsérte különösen: "Úgy is kifuthattunk volna a pályára, hogy egy többgólos győzelem reményében megyünk előre folyamatosan, de nem ezt tettük, hanem megőriztük a higgadtságunkat, hideg fejjel játszottunk, és ez nagyon sokat segített." A lélekjelenlét tehát több helyzetben is nagyon fontos – hiszen a Porto és a Milan lényegesen eltérő feladattal nézett szembe tegnap este, egyikőjük nyugodtan játszhatott, a másiknak hátrányból kellett felállnia.

Ez történt a meccsen:

Még mindig tart a lendület

A másik találkozóról:
Milan: a lélekjelenlét diadala

Fotógaléria:
A második gólt szerző védő, Ricardo Carvalho volt az egyik legboldogabb ember a stadionban a lefújás után. "Nagyon örültem a találatnak, mert ezzel a második góllal hatalmas lépést tettünk előre" – mondta. "Ha csak valami nagyon váratlan dolog történik, ez az erős csapat nem tudja elveszíteni ezt a párharcot" – tette hozzá magabiztosan Benni McCarthy.

Ami megegyezett a győztes és a vesztes hadvezérben: a Lyon szakvezetője, Paul Le Guen sem volt hajlandó eldőlt párharcról beszélni. "Persze, csalódott vagyok az eredmény miatt – mondta, – de még van esélyünk, ha mindenki akarja a sikert, és megfelelő hangulatot tudunk teremteni a stadionban a visszavágón. Miért ne?" – tette fel a költői kérdést. "Többet vártam a csapattól, többet kellett volna birtokolnunk a labdát, de tudtuk, hogy a Porto ellen ez nem könnyű. A második félidőben már többet támadtunk, volt területünk, de mindig elrontottuk az utolsó passzokat, rossz döntéseket hoztunk. Ráadásul komoly védelmi hibát követtünk el a második gól előtt, pedig a Porto szabadrúgásaira nagyon készültünk."

A francia bajnoki címvédő egyik kulcsjátékosa, a brazil Juninho Pernambucano már a szünetben lejött a pályáról hőemelkedése miatt. "Nem éreztem jól magam, cserét kellett kérnem – árulta el a középpályás. – Gyengének éreztem magam, tulajdonképpen már szombat óta tart ez. Ami az eredményt illeti, a Portónál sokkal többet volt a labda, s nem tudtuk megvalósítani a tervezett ellentámadásokat. A portugálok megérdemelték a győzelmet, sokkal rutinosabbaknak tűntek. Nincs más választásunk, a visszavágunk támadnunk kell!"
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik