Werder: arannyal kecsegtető gólzápor

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.03.28. 21:12
Címkék
Csúcsrangadót várt mindenki, és  kisebb csoda!  az is lett belőle! A VfB StuttgartWerder Bremen találkozó minden igényt kielégítő futballt, nyolc gólt és rengeteg izgalmat hozott, no meg egy, a Werder mellett a Bayern Münchennek, valamint a Bayer Leverkusennek is tetsző 44-es döntetlent.
Bordon (hátul) háromszor, Klasnic pedig kétszer köszönt be a stuttgarti rangadón
Bordon (hátul) háromszor, Klasnic pedig kétszer köszönt be a stuttgarti rangadón
Bordon (hátul) háromszor, Klasnic pedig kétszer köszönt be a stuttgarti rangadón
Bordon (hátul) háromszor, Klasnic pedig kétszer köszönt be a stuttgarti rangadón
Bordon (hátul) háromszor, Klasnic pedig kétszer köszönt be a stuttgarti rangadón
Bordon (hátul) háromszor, Klasnic pedig kétszer köszönt be a stuttgarti rangadón
A zöld-fehérek továbbra is megnyugtató, kilencpontos előnnyel vezetnek a bajorok előtt, akik meglógtak egy picit a VfB-től, míg a Leverkusentől újfent látótávolságon belülre került a BL-selejtezőt érő harmadik hely.
Az előzetes jóslatoknak megfelelően Szabics Imre (VfB Stuttgart) a kispadon, Lisztes Krisztián (Werder Bremen) pedig a gyepen hallotta Fandel bíró első sípszavát, az viszont már kevésbé volt papírforma, hogy az első félidő hosszú ideig szinte csak Marcelo Bordonról szólt. A brazil védő megbízható védőmunkájáról volt híres, ezúttal viszont az ellenfél kapuja előtt jeleskedett, a sajátja előtt pedig bakizott.
Az idény során korábban eredménytelen brazil a 3. percben villant először, midőn Gerber szögletét követően fejjel megszerezte a vezetést a Stuttgartnak. Az egyenlítést érő gólban is maximálisan benne volt Bordon, hiszen ha a 13. percben nem csúszik el Aílton passzánál, alighanem könnyedén felszabadít, így viszont kénytelen volt végignézni, amint Klasnic a hálóba passzol. De hogy javítsa hibáját, a 24. percben szabadrúgásból a hálóba bombázott – Reinke kapus, valamint a sorfalban elforduló Stalteri lelkiismerete sem lehet éppen tiszta –, és ismét vigadhatott a 48 ezer szurkoló többsége.
A vendégek röviddel ezután újfent egalizálhattak volna, csakhogy Lisztes lövése kevéssel elzúgott a kapufa mellett, így az éllovasnak a 35. percig kellett küszködnie az egyenlítő gólért. Akkor Aílton indította a leshatárról meglógó Klasnicot, aki kisebb vágta után mattolta Hildebrandot. Nyolc perc elteltével pedig ízelítőt kaptunk abból, hogy a brazil nem csupán az előkészítésben, hanem a befejezésben is magas szintű, gólkirályjelölthöz méltó produkcióra képes. A vele futópárbajra kényszerülő Zivkovicnak labda nélkül sem volt esélye, miként a lövéssel szemben Hildebrand kapusnak sem. Aílton már csak azért is igyekezett bizonyítani, mert a Stuttgart kispadján ülő Felix Magath anno, még brémai trénerként kis híján hazaküldte őt Brazíliába.
Az év meccse címre alighanem jó eséllyel pályázó ütközet második félideje az elsőhöz hasonlóan Bordon-mágiával indult: a brazil ezúttal úgy 30 méterről bombázott kapura egy szabadrúgást, Reinke már-már tátott szájjal bámulta, amint a labda a hálóba vágódik. Bordon kilenc év, illetve a mönchengladbachi Kastenmaier után az első védő, aki mesterhármast jegyzett a Bundesligában!
De hol volt még a vége! Percekkel később Micoud vette be a stuttgarti hálót, csakhogy a lövés előtt kézzel tette maga elé a labdát, Fandel pedig sípolt… Ezután Ismael és Bordon vívott egymással szabadrúgáslövő-párharcot – egyaránt kevésen múlt a siker –, majd jött az újabb gólpárbaj. Most a Stuttgarté volt a nyitás (Hakan Yakin paszszából a még a kapust is kicselező Streller volt eredményes), a Werderé pedig a válasz (Hildebrand még kiütötte Micoud emelését, a labda azonban Aílton elé pattant, aki nem hibázott).
A hajrára még jutott egy piros lap (a brémai Schulz kapta), néhány csere (többek között egy Lisztes, Lagerblom és egy Gerber, Szabics váltás), a gólok azonban addigra már elfogytak, a 4–4 pedig azt jelenti, hogy bár 11-ről 9 pontra csökkent a Werder Bayern Münchennel szembeni előnye, az eredményre egy szavuk sem lehet a zöld-fehéreknek. ---- A rangadó után mindkét magyar játékos elégedett volt az eredménnyel, igaz, mindkettőjüknek volt némi hiányérzete. "Mi csak kapkodtuk a fejünket, mi történik körülöttünk. Itt gól, ott gól, itt helyzet, ott helyzet… – mondta Szabics Imre. – Az az igazság, hogy az első félidőben nulla nullánál és egy nullánál voltak lehetőségeink, azokat ki kellett volna használnunk, akkor talán más a vége. A hajrában emberelőnyben mindent megpróbáltunk, engem is becserélt Magath edző, három csatárral támadtunk, de nem tudtuk kicsikarni a győzelmet. Nagyon jó csapat a Werder, és ha már nekünk nincs sanszunk az aranyra, kívánom, hogy a zöld-fehérek nyerjék meg, így legalább magyar bajnoka is lenne a ligának."
"Elégedettek lehetünk, hiszen Wolfsburgban és Stuttgartban összesen négy pontot szereztünk – vette át a szót Lisztes Krisztián. – Nyerhettünk volna, de ugyanígy benne volt az ellenkezője is, így igazságos a döntetlen. Örülök, hogy kiszolgáltuk a szurkolókat, Magyarországról is voltak itt néhányan, azt hiszem, jól választottak. Még nincs meg az arany, a kilenc pont tekintélyes előny, szépen néz ki a tabella, de csak akkor nyugodhatunk meg, amikor a Bayernnek matematikai esélye sem marad." ---- 27. forduló. Vasárnapi mérkőzések: Ahlen–Greuther Fürth 3–2 (Chiquinho 13., N’Diaye 67., Bencík 80., ill. Feinbier 54., Ruman 63.), Karlsruhe–Aue 3–5 (Casey 21., 73., Ouakili 59., ill. Juskowiak 5., 12., Heidrich 11., Noveski 19., Jank 81.), Union Berlin–Trier 1–3 (Baumgart 8., ill. Patschinski 65., 79., Pekovic 86.), Alemannia Aachen–Regensburg 1–0 (Meijer 75.), Nürnberg–Unterhaching 3–0 (Vittek 11., Csirics 22., Krzynówek 70.). A Mainz–Arminia Bielefeld találkozót hétfőn (tv: DSF, 20.15, élő) játsszák.
Az élcsoport: 1. Nürnberg 46 pont (48–30), 2. Energie Cottbus 46 (41–32), 3. Alemannia Aachen 42 (39–36), 4. Oberhausen 42 (38–36)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik