Rajcsányi éremért küzdhetett

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2004.03.29. 21:58
Címkék
Rajcsányi Gergely éremért mérkőzhetett a minszki Világkupa-versenyen, az UTE 90 kilós junior-vb-ezüstérmese négy győzelemmel (sorrendben a szlovák Gregor, a román Abraham, a portugál Morais és az észt Budolin ellen), illetve két vereséggel (a lengyel Matyjaszek és a bronzmérkőzésen a brit Gordon ellen) végül az ötödik helyen zárta a viadalt.
Két győzelem (a román Munteanu és az orosz Kabanov), két vereség (a fehérorosz Makarovtól és az üzbég Tangrijevtől) Csizmadia Zoltán mérlege, ez a nehézsúlyúak küzdelmében a hetedik helyhez volt elegendő. Nem sikerült a fehérorosz viadal Kállai Zoltán (81 kg), Hadfi Dániel (100) és Kosztolánczy György (+100) számára, valamennyien egy vereséggel búcsúztak, de Gera Csaba (81) is csupán egy győzelemig jutott.A hét végi Világkupa-viadalok után az európai ranglista néhány súlycsoportjában alaposan megváltozott a kvótáért harcoló dzsúdósok sorrendje, ami magyar szempontból rossz hír: a 73 kilós Braun Ákos elveszítette olimpiai kvalifikációs helyét. A paksi versenyző pillanatnyi hátránya mindössze két pont a még kvótát érő helyen álló szlovén Jereb mögött, de ahhoz, hogy javítani tudjon a hét végi grúziai viadalon, az első öt vagy a májusi Eb-n az első kilenc között kell végeznie – miközben riválisai nem növelik pontszámukat. A nehézsúlyban Csizmadia Zoltán nyolc pontra megközelítette a kvótás pozíciókat, ám helyzete hasonló Braunéhoz, a további előrelépéshez Tbilisziben az első öt, az Eb-n pedig a legjobb hét közé kellene jutnia.A nők között megőrizte kvalifikációs helyét a junior-világ- és Európa-bajnok Szabó Brigitta, de az 57 kilós ceglédi dzsúdósnak is figyelnie kell a bukaresti Eb-n, hiszen a riválisok közül az osztrák Filzmoser, az orosz Juhareva és az olasz Cavazzuti is megelőzheti.Két magyar dzsúdós helye már biztos az olimpián: Ungvári Miklós (66) és Kovács Antal (100) egyaránt a második helyen áll a kontinensrangsorban.Férfi A-kategóriás Világkupa-viadal, Minszk
81 kg (43 induló):
81 kg (43 induló):
1. Szergej Szundzsikov (fehérorosz), 2. Wanner (német), 3. Kazuszjonov (fehérorosz) és Nosze (japán). Gera Csaba és Kállai Zoltán helyezetlen. 90 kg (33): 1. Francesco Lepre (olasz), 2. Dempf (német), 3. Gordon (brit) és Matyjaszek (lengyel), 5. Rajcsányi Gergely (magyar). 100 kg (23): 1. Ariel Zeevi (izraeli), 2. Bubon (ukrán), 3. Miralijev (azeri) és Smolinec (lengyel). Hadfi Dániel helyezetlen. +100 kg (24): 1. Jurij Ribak (fehérorosz), 2. Makarov (fehérorosz), 3. Möller (német) és Tangrijev (üzbég), …7. Csizmadia Zoltán (magyar). Kosztolánczy György helyezetlen.
Következik: férfi A-kategóriás Világkupa-viadal, Tbiliszi, április 3–4.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik