Hollandiai Gerolsteiner-napok

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2004.04.18. 22:38
Címkék
Gerolsteiner-napokat rendeztek Hollandiában, a német első osztályú proficsapat menői mindkét hétvégi viadalt megnyerték: a német Förster szombaton a GroningenMünsteren diadalmaskodott, míg a klub olasz menője, Davide Rebellin vasárnap megszerezte a csapat első Világkupa-győzelmét.
Rebellin remekül hajrázott
Rebellin remekül hajrázott
Rebellin remekül hajrázott
Rebellin remekül hajrázott
Rebellin remekül hajrázott
Rebellin remekül hajrázott
Az Amstel Gold Race van Summeren és Kuyckx szökésével indult, a két epizodista már 10 perccel is vezetett, de a Rabobank és a Quick Step-Davitamon irányításával a mezőny idejében visszaverte a támadást. A hajrában hatan léptek meg az élbolyból, s Rebellin a holland Boogerd oldalán hamarosan tovább is állt – a riválisok közül Di Luca, Bettini és Van Petegem sem vállalta azt, hogy felvezesse az üldözésüket. A sprintet Boogerd indította, de túlságosan korán, a célvonalon a jobban összpontosító Rebellin haladt át elsőként. Boogerdnek egyébként az 1999-es győzelme óta nincs szerencséje a holland viadalon: 2000-ben és tavaly is csak hajszállal maradt le az első helyről.
"Tavaly Vinokurov szökésben volt, én pedig ugyanonnan indítottam a sprintet, ahonnan most, s akkor mindenkit megelőztem a bolyból. Ezúttal Rebellin volt a jobb" – mondta Boogerd, aki Rebellin szerint ideális partner volt: "A lehető legjobbkor léptünk meg Bettiniéktől, s Michaellel nagyon jól együtt tudtam dolgozni. A hajrától nem tartottam, tudtam, hogy a Cauberg emelkedője számomra kedvező terep lesz a győzelemhez" – mondta a Gerolsteiner kapitánya.
A Világkupa-összetettben továbbra is a német Steffen Wesemann áll az élen, megelőzve a kétszeres világbajnok spanyol Oscar Freirét. ---- E ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik