Madridot is sikerült bevenni

CSILLAG IMRE, GALAMBOS PÉTERCSILLAG IMRE, GALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2004.04.25. 22:41
Címkék
"A" derbi első fél órája kiegyenlítettnek volt mondható, két-két veszélyes lövést jegyezhettünk fel, aztán a szünetig nagyon rákapcsolt a Real.
Percek alatt többször is hatalmas szerencsével úszta meg a gólt a Barcelona, Víctor Valdés hihetetlen védéseket mutatott be, a szuicid hajlamú Puyol meg egy ízben a gólvonalon állva az arcát tette bele Roberto Carlos lövésébe. Valdés egyik hárításánál a hazaiak azt reklamálták, hogy a labda már áthaladt a gólvonalon, de aligha volt igazuk.
A második játékrész hasonló szellemben kezdődött, a Barca kapusa megint parádézni kényszerült, mígnem megtört a jég. Egy lapos beadás Roberto Carlosról Solari elé pattant, és ő habozás nélkül a bal alsó sarokba suhintott. Frank Rijkaard, a látogatók szakvezetője azonnal lehozta az eladdig semmit sem mutató Overmarst és Saviolát, a Kluivert, Luis Enrique párost küldve a helyükre. Két perc telt csak el, a kilépő Van Bronckhorst okosan Kluivert elé emelt, a holland meg az üres kapuba bólintott.

Ronaldinho (középen) zseniális gólpasszal járult hozzá a Real elleni csúcsderbin aratott gyôzelemhez
Ronaldinho (középen) zseniális gólpasszal járult hozzá a Real elleni csúcsderbin aratott gyôzelemhez
Ronaldinho (középen) zseniális gólpasszal járult hozzá a Real elleni csúcsderbin aratott gyôzelemhez
A Barcelona feltámadását Figo meggondolatlansága is segítette: a portugál csúnyán rácsúszott Puyol lábára, megkapta második sárga lapját, és vele a pirosat. Ettől fogva óriási fölényben játszott a Barca, Kluivert elrontott egy-két ziccert, majd jött Ronaldinho nagyjelenete. A brazil zseniális emeléssel hozta játékba Xavit, aki nem kevésbé látványosan löbbölte át a labdát a kirontó Casillas fölött – 1–2. Hét év után újra Madridban diadalmaskodott a Barcelona!
Mielőtt rátérnénk a többi vasárnapi meccsre, időzzünk el egy kicsit a szombati eseményeknél. A minden jel szerint kizárólag a BL-re összpontosító Deportivo ezúttal a Málaga otthonában játszott takarékos 1–1-et, s összeállításának erősségéről mindent elmond, hogy még az első számú kapust, Molinát is pihentette Javier Irureta. Az Espanyol tovább menekül a kiesés elő, akkora lendülettel, amilyennek még az Atlético Madrid sem tudott ellenállni (3–1). "Megmondtam, hogy meg fogunk menekülni!" – ujjongott Luis Fernandez mester, mintha legalábbis eldőlt volna, hogy az Espanyol bennmarad.
Erről természetesen egyelőre szó sincs, mert a Mallorca vasárnap győzött Valladolidban, így a kisebbik barcelonai együttes továbbra is a 18. helyen állomásozik. Ráadásul még mindig ott van a nyakán a Celta Vigo, amely láthatóan nem mondott még le róla, hogy a következő idényt is az első osztályban kezdje. A vigóiak azt az Osasunát verték meg 1–0-ra, amelynek játékosai a bernabéubeli világraszóló siker óta mintha elfelejtettek volna futballozni. A Sevilla meccsén ismét volt valaki, aki négy gólt lőtt, de a brazil Julio Baptista helyett (ő most csak egyszer volt eredményes) az ellenfél, a Zaragoza labdarúgója, David Villa fogott ki páratlanul jó napot. Igaz, a Sevilla ezzel együtt egy pontot elvitt a La Romaredából.

Tv: a Sport1 17.15-től sugározza a forduló összefoglalóját. ---- S ---- 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik