Csak Barsi megy az Eb-re

S. E.S. E.
Vágólapra másolva!
2004.04.29. 23:06
Címkék
Csupán egy magyar maratonúszó lesz ott a madridi Európa-bajnokságon (május 1216.), a tengerentúlon tanuló és tréningező Barsi Claudia képviseli Magyarországot.
Barsi vízbe szállhat Madridban
Barsi vízbe szállhat Madridban
Barsi vízbe szállhat Madridban
Barsi vízbe szállhat Madridban
Barsi vízbe szállhat Madridban
Barsi vízbe szállhat Madridban
Mindez szokatlan, hiszen az utóbbi években három-négy honi hosszútávúszó mindig vízbe ment a világversenyeken, más kérdés, hogy nem sok eredménnyel. Barsi esetében sem a dobogó a kérdés, a szakemberek szerint ha 10 kilométeren (ez a legerősebb száma) a legjobb tíz közé kerül, akkor már elégedettek lehetünk.
A helyzete amúgy speciális, hiszen Floridában tanul (ott a román úszósport korábbi klasszisa, Lung Noémi irányítja a tréningjeit), Budapesten él, ám a fehérvári Delfin-Lászlóvill versenyzője. És, hogy fokozzuk, az utóbbi években Perlaky Gábor kísérte el a versenyekre, ám Madridban vele nem találkozhatunk. Hogy miért? Perlaky szerint a szövetség új vezetése döntött így. Ô amúgy tartja, továbbra is ellátja a szövetségi kapitányi teendőket, mindezt viszont cáfolja Cselényi Balázs, az új főtitkár: "Nálunk nincs ilyen pozíció…"
És, hogy akkor ki látja majd el tanácsokkal Barsi Claudiát Madridban? Cselényi szerint Dániel András, a fehérváriak trénere. A helyzet tehát némileg kusza, ami azért is aggasztó, mert két év múlva Magyarországon rendezik a hosszútávúszó Európa-bajnokságot. Ott pedig illene erős csapattal felvonulni. Egy biztos, van honnan fejlődni…

Hosszútávúszó Európa-bajnokság (Madrid, május 12–16.)
Magyar induló
Nők.
Barsi Claudia (5 km, 10 km, 25 km)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik