Endurance: Bitter újabb rémálma

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.05.02. 21:30
Címkék
Az idei endurance-szezon első két versenyén a Yamaha nem bírt a Suzukival. A Csuhaji 6 óráson is  Kínába először látogatott el az endurance-vb mezőnye  nagyon sokáig a Suzukinak állt a zászló, ám ezúttal nem jött ki a lépés.
Tíz perccel a cél előtt bukott a Le Mans-i 24 óráson és az Asseni 500 kilométeresen diadalmaskodó csapat, így a Yamaha a két ezüstje után végre nyerhetett.A gyári Suzuki-csapat mellett a német Innodrom Racing Team is leszerepelt, amelynek tagja egyetlen vb-menőnk, Bitter Sándor – igaz, ezúttal sem a magyar tehetett arról, hogy a csapat nem szerzett pontot. Bitter nagyon várta a kínai viadalt, hiszen Assenben minden idők legjobb magyar eredményét érte el a kilencedik helyével, ráadásul Kínába a csapat már elvitte a szuperbike-kategóriás új gépét is. Honfitársunk mégsem örülhetett. A nagyon gyenge szuperbike-motorral – ez volt az első csalódás – a verseny elején a nyolcadik hely környékén haladt a magyar pilóta, ám a szerelők nem voltak topformában, így a gárda pilótáinak kilencszer (!) kellett kiállniuk fékhiba miatt. Ez harminc perc veszteséget jelentett – ezenfelül Bitter társai, Spenner és Schmassmann sem nőttek fel a magyarhoz –, így lehetetlenné vált az újabb pontszerzés. Ezután Bitter úgy döntött, elhagyja az Innodrom Racinget. Ajánlatokban szerencsére nincs hiány: három csapat – köztük a GMT94 – is szívesen szerződtetné.Csuhaji 6 órás, az endurance-vb 2. futama. A végeredmény: 1. D. Checa, Costes, Guyot (spanyol, francia, francia, Yamaha) 216 kör, 2. Mertens, Bonhuil, Vanstaen (belga, francia, francia, Suzuki) 2 k. h., 3. Giabbani, Jond, Sohier (francia, Yamaha) 3 k. h., …19. Bitter Sándor, Spenner, Schmassmann (magyar, német, svájci, Suzuki)
A vb élcsoportja: 1. D. Checa, Costes, Guyot 45 pont, 2. Philippe, Four, Lagrive (francia, Suzuki) 35, 3. Giabbani, Jond, Sohier 31, …15. Bitter Sándor, Spenner, Schmassmann 7
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik