Papin végleg befejezte

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2004.05.03. 20:48
Címkék
"Nagyon jól éreztem magam, de a kör bezárult. Két súlyos sérülés után az embernek tudnia kell behúznia a féket"  kommentálta a végleges visszavonulását Jean-Pierre Papin, 1991 aranylabdása, a francia válogatott volt csapatkapitánya.
Papin az amatôröknél köszönt el
Papin az amatôröknél köszönt el
Papin az amatôröknél köszönt el
Papin az amatôröknél köszönt el
Papin az amatôröknél köszönt el
Papin az amatôröknél köszönt el
Az egykor a Marseille-t, a Milant, a Bayern Münchent és a Bordeaux-t is erősítő JPP a profifutballal már három éve szakított, de egy barátja meggyőzte, hogy amatőrszinten folytassa a játékot. Hatott a rábeszélés, Papin három évet lehúzott a Cap-Ferret csapatában, de most, hogy a hét végén sorozatban harmadszor is bajnokok lettek, Papin jelezte: eddig, és ne tovább. Papin majdnem 140 gólt szerzett jutalomjátéka során, és a szemtanúk szerint 41 évesen is mesteri mutatványokra volt képes.
"A gólokon kívül szívesen emlékszem majd vissza arra a rengeteg szeretetre, amit e néhány esztendő alatt kaptam. A csapattársakon és az ellenfeleken is éreztem, hogy szeretnek velem együtt játszani, és boldog vagyok, hogy oly sok néző volt kíváncsi arra, mi maradt meg a tudásomból. Remélem, nem csalódtak" – mondta a negyvenen túl járva is kölyökképű JPP.

DORGBA A LEGJOBB. A profijátékosokat tömörítő UNFP szavazásán Didier Drogbát, a Marseille elefántcsontparti támadóját választották meg az idény legjobb játékosának. A legjobb edző Didier Deschamps (Monaco), a legjobb kapus Grégory Coupet (Lyon), a legjobb védő Patrice Evra (Monaco) lett. Az öt monacói játékossal felálló "év csapata": Coupet – Mendy (PSG), Yepes (Nantes), Squillaci (Monaco), Evra – Pedretti (Sochaux), Bernardi (Monaco), Juninho (Lyon), Giuly (Monaco) – Drogba, Morientes (Monaco).

LIGUE 1. A 34. forduló záró mérkőzésén: Bordeaux–Lyon 1–1 (Samak 60., ill. Dhorasoo 87.)
Az élcsoport: 1. Lyon 70 pont, 2. Monaco 68, 3. PSG 67, …8. Bordeaux 47
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik