Bodrogi mehet az olimpiára

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2004.05.05. 21:08
Címkék
Remek hír érkezett Lausanne-ból: a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) arról tájékoztatta a Magyar Olimpiai Bizottságot és a hazai szövetséget, hogy egy országúti kerékpáros az egyéni időfutamban és a mezőnyversenyben is rajthoz állhat az idei olimpián.
A világranglista alapján magyar kerékpáros nem vehetett volna részt az athéni játékokon, Magyarország ugyanis a kvalifikációs időszak április 30-i zárásakor a nemzetek rangsorában csak a 32. helyen állt, a kvótarendszer alapján pedig csak az első 30 ország versenyzői indulhatnak. A szabadkártya Bodrogi László tavalyi, világbajnokságon elért eredményének köszönhető: a Quick Step-Davitamon profija a hamiltoni időfutamversenyben a 15. helyen végzett, és a szabályok szerint a versenyszám első 15 helyezettje szabadkártyát kaphat, ha az országa nem tudná kivívni az olimpiai részvétel jogát. Meg nem erősített információnk szerint a hazai szövetség nem ír ki válogatót, hanem a világranglista 133. helyén jegyzett Bodrogit nevezi az athéni olimpiára.
A magyar kerekes jelenleg Franciaországban versenyez, ahol a Dunkerque-i ötnapos első szakaszát a mezőnnyel együtt, a 63. helyen fejezte be. ---- E ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik