Olimpiai keretet hirdettek

MOLNÁR ALEXAMOLNÁR ALEXA
Vágólapra másolva!
2004.05.26. 20:46
Címkék
A hét végén Budapesten rendezik meg az Eximbank női tőr Világkupa-versenyt. Szombaton férfi tőr válogatóverseny előzi meg a 14 órakor startoló selejtezőket.
E szempontból a magyar lányokért nem kell izgulnunk, hiszen a világranglistás helyezésük alapján az első 16 kiemelt között vannak – Mohamed Aida az 5., Varga Gabriella a 11., míg Knapek Edina 16. –, s így nem kell selejtezőn részt venniük. Pénteken a Budapest Sportaréna ad otthont a női tőr BEK versenynek, amelyre a keddi sajtótájékoztató időpontjáig hat csapat jelezte az indulási szándékát. A magyarok a rendező ország jogán két klubbal vehetnek részt (MTK és BHSE-LNX), így a Knapek Edina, Varga Gabriella, Varga Katalin és Jeszenszky Szilvia alkotta együttesnek a négy közé jutásért nincs ellenfele. A verseny kezdetéig várható, hogy a román Steaua Bukarest, a francia Auberville, a lengyel AZS Gdansk és az izraeli Hapoel ACCO csapatán kívül még orosz és német együttes jelentkezése is befuthat.
Szabó Bence szövetségi kapitány kihirdette a koppenhágai Eb-re utazó keret tagjait. A szövetség az idén mindössze nyolc résztvevő indulását tudja fedezni, a többiek saját, illetve klubjaik költségén utaznak. A férfi tőrözők fiatal csapattal állnak ki, amelyet Szabados Gábor, Huszka Zsombor, Mazza Lorenzo és Berjozkin Anton alkot. A női tőrözők közül Knapek Edina a szövetség által utazik, míg Varga Katalin, Jeszenszky Szilvia és Berta Adrienn a klubjaik finanszírozásával indulnak. A férfi párbajtőrcsapat: Kulcsár Krisztián, Fekete Attila, Pádár Tamás és Somfai Péter. A női párbajtőrcsapatot Tóth Hajnalka, Szász Emese, Kiskapusi Dóra és Fodor Renáta alkotja. A Fodor Kende, Lontay Balázs, Decsi Tamás, Móczár Benjamin kvartett képviseli a férfi kardozókat, míg a női kardcsapat tagjai Csaba Edina, Sznopek Gabriella, Varga Dóra és Gergácz Veronika lesz. A kapitány szerint az idén fiatalokat is szeretnének kipróbálni, így nem várhatóak a csapatoktól az elmúlt Eb-k eredményei. Ugyancsak közzétették az olimpiára utazó csapat névsorát is, ami jelenleg csupán javaslat a szövetség részéről, s a MOB közgyűlésének kell jóváhagynia. A kardcsapat összeállítása: Ferjancsik Domonkos, Nemcsik Zsolt, Lengyel Balázs, a tartalék Fodor Kende. A kardozó Nagy Orsolya egy zónaközi versenyen szerezte meg az olimpiai részvétel jogát. A párbajtőrözőket Kovács Iván, Boczkó Gábor, Imre Géza és tartalékként Kulcsár Krisztián képviseli. A női csapat fellállása: Nagy Tímea, Mincza Ildikó, Hormay Adrienn és a tartalék Tóth Hajnalka. Az olimpikon tőrözők Mohamed Aida és Varga Gabriella.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik