Nem bírnak a labdával

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2004.06.01. 22:00
Címkék
Ha a labda is úgy szállna, ahogyan ők szeretnék, tulajdonképpen minden rendben lenne az eredményes edzőtáborozást letudó, szerdán este a bolgárokat fogadó csehek háza táján.
"Szinte lehetetlen a védelmi vonal mögé pontosan bejátszani ezt a labdát – füstölgött Karel Brückner, a csehek idős szövetségi kapitánya. – Nagyon sok labdát vesztettünk, és szinte mindegyiket így. Ráadásul mi nagyon kedveljük ezeket a passzokat."
Nos, tekeredjen bármerre is a Roteiro névre keresztelt labda, a Brückner-tanítványok az egyhetes ausztriai edzőtáborozás slusszpoénjaként csak legyűrtek 6–0-ra egy tiroli amatőrcsapatot. "Megtaláltuk a gólokat, feltöltöttük az akkumulátorjainkat, minden remekül halad" – foglalta össze a történteket Tomas Rosicky.
Leszámítva az Eb hivatalos labdája körüli bizonytalanságot, Brückner maradéktalanul elégedett a felkészülés eddigi részével. "Nagy megnyugvással tölt el, hogy a régi és akut sérülésekről is múlt időben beszélhetünk. Ez a kis táborozás remek alkalmat kínált arra, hogy a fárasztó idény minden fizikai és lelki terhétől megszabaduljunk" – folytatta a kapitány, akinek tanítványai vasárnap még az észtek ellen is tartanak egy erőfelmérőt.
A bolgároknak a prágai Letná-stadionbeli lesz az utolsó meccsük a portugáliai utazás előtt, ennek megfelelően azokat a játékosaikat is tesztelni szándékoznak, akiknek Plamen Markov szövetségi kapitány adott néhány nap pihenőt. Dimitar Berbatov, Martin Petrov, Sztilian Petrov, Georgi Peev, Predrag Pazin és Marian Hrisztov közül csak az utóbbi nincs benne a kedden délután megszellőztetett tervezett kezdő csapatban. Minden bizonnyal pályára lép majd a francia Lille-ben 13 gólos bajnoki idényt produkáló Vladimir Mancsev is, aki vasárnap nősült – azaz szintén lazíthatott egy kicsit.
"Nekünk sincsenek sérültjeink, remélem, már nem is lesznek" – emelt ki egy fontos szempontot Markov, aki a prágai meccs után odahaza Szófiában végzi el az utolsó simításokat csapatán.

Csehország–Bulgária
Prága, 17.30
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik