Biaggi is gyári hondás

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.06.03. 21:46
Címkék
Alighanem a hét végén folytatódni fog az olaszspanyol csatározás a gyorsasági motoros vb-n, amelynek mezőnye ezúttal Musgellóba látogat el.
A MotoGP-ben négy olasz és két spanyol néz farkasszemet egymással. A spanyol Sete Gibernau pályafutása legjobb formájában van, ráadásul jobban kezdett az idén, mint 1999-ben Alex Crivillé, aki ugyebár öt éve világbajnok lett a királykategóriában. Gibe mellett szól az is, hogy már egyértelműen ő a Honda vezérpilótája. Rá elsősorban két olasz lehet veszélyes: Max Biaggi szintén megkapja a Hondától a gyári alkatrészeket (sőt, a Honda főszponzorával, a Repsollal kötött szerződés értelmében a legfinomabb benzint is használhatja már), míg Valentino Rossi nagy becsvággyal készül a nagydíjra. A Francia GP utáni teszten Rossinak sikerült megoldania motorelektronikai gondjait, és nem büntették meg a futam rajtjánál elkövetett szabálytalansága miatt sem. Ami hátráltathatja: a Yamaha még nem készítette el a sokkal erősebb erőforrását, ez pedig nagy hátrányt jelenthet számára az 1141 méteres célegyenesben.
Az olasz Loris Capirossi fémjelezte Ducati nagy dobásra készül, két géppel – a 2003-as motorral és a 2004-es fejlesztésének legújabb verziójával – is aszfaltra gurul Olaszországban. A versenyen az a Ducati fog szerepelni, amely ütőképesebb lesz az edzéseken.

Biaggi (képünkön) hazai pályán már a Honda gyári pilótájaként indul, azaz valóban megverheti Gibernaut
Biaggi (képünkön) hazai pályán már a Honda gyári pilótájaként indul, azaz valóban megverheti Gibernaut
Biaggi (képünkön) hazai pályán már a Honda gyári pilótájaként indul, azaz valóban megverheti Gibernaut
A hondásoknál a 250-es kategóriában az idén debütáló spanyol Daniel Pedrosa továbbra sem tágítana az élbolyból, és hasonlóan gondolkodik a hazai közönség előtt motorozó Roberto Rolfo is, aki feledtetné a Francia GP-n történt bukását. Akik még beleszólhatnak az érmek elosztásába: az összetettbeli éllovas, a három ezüstje után a győzelemért hajtó Randy De Puniet, a vb-címvédő Manuel Poggiali és a roppant gyors, ám legalább ennyire balszerencsés, az idei versenyeken rendre hibázó Sebastian Porto. 2004-ben eddig kizárólag olaszok nyertek a Talmácsi Gábort és Tóth Imrét felvonultató 125-ös géposztályban, ráadásul két viadalon még a második hely is az itáliaiké lett. Andrea Dovizioso, Roberto Locatello és Marco Simoncelli közül bárki győzhet vasárnap – ha nem ők, akkor bizonyára a spanyolok örülhetnek majd. Hector Barbera, Pablo Nieto, Alvaro Bautista és Jorge Lorenzo ugyanis kezd egyre jobb formába lendülni. ---- A ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik