Bátorfi Csillának az athéni lesz az ötödik olimpiája

SZŰCS MIKLÓSSZŰCS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2004.07.18. 21:51
Címkék
Éppen húsz évvel ezelőtt, 1984-ben szerepelt először nemzetközi felnőttvilágversenyen. Tizenöt esztendős volt akkor. Aztán 1986-ban megszerezte első felnőtt Európa-bajnoki címét (azóta már kilencnél jár), és 1988-ban Szöulban asztalhoz állhatott a sportág első olimpiáján. Bátorfi Csilla  merthogy róla van szó  két évtizede folyamatosan ott van a világ élvonalában, néhány hét múlva pedig a magyar küldöttség csúcstartójaként immár az ötödik olimpiáján vehet részt.
Az NSO ajánlja.

Minden, amit az asztalitenisz olimpiai részvételéről tudni kell


A helyszín, az időpont, az esélyesek, a magyarok, a történelem...
Az NSO ajánlja.

Minden, amit az asztalitenisz olimpiai részvételéről tudni kell


A helyszín, az időpont, az esélyesek, a magyarok, a történelem...
– Azt nem állítom, hogy folyamatosan erre gondolok, de, ha eszembe jut, büszkeség tölt el – mondta a Sydneyben Tóth Krisztinával az oldalán párosban negyedik helyet szerzett Bátorfi. – Elsősorban azért, mert úgy juthattam ki öt olimpiára, hogy mindannyiszor a világranglistáról kvalifikáltam magam, ami azt jelenti, hogy Szöul óta folyamatosan ott vagyok a világ legjobbjai között. Aki egy kicsit is jártas az asztaliteniszben, az tudja, hogy ez milyen nagy dolog.

Az ilyesfajta koncentráció Athénban is jól jöhet Bátorfinak
Az ilyesfajta koncentráció Athénban is jól jöhet Bátorfinak
Az ilyesfajta koncentráció Athénban is jól jöhet Bátorfinak
– Pláne, hogy még most is a pontszerzésre esélyesek között emlegetik a Bátorfi, Tóth párost…
– Igen, én is úgy érzem, hogy ebben a számban lehet keresnivalónk. Persze sok függ a sorsolástól, de úgy gondolom, hogy a dél-amerikai túránkon nyújtott játékunk alapján bizakodóak lehetünk. Nem azt tartom a legfontosabbnak, hogy megnyertük a chilei és a brazil nemzetközi bajnokságot, hiszen a legjobb ázsiaiak hiányoztak a mezőnyből, inkább az a lényeg, hogy mind inkább összecsiszolódott a játékunk, és bizony az önbizalmunknak sem ártott ez a két sikeres torna. Aztán az elmúlt hetekben pihentünk egy kicsit, hétfőtől pedig már teljes gőzzel készülünk Athénra.
– Mennyi ideig nem fogott ütőt a kezébe?
– Két hétig.
– Nem hiányzott?
– Á, dehogy. Olyan régen csinálom már, hogy több hónapnyi kihagyásra lenne szükségem ahhoz, hogy hiányozzon a játék.
– Hogy telt a szabadság?
– Nagyon jól, köszönöm. A Garda-tónál voltam. Úgy hallottam, idehaza az utóbbi időben nem volt igazán jó az időjárás, arrafelé viszont nem volt ilyen gond, sőt lehetett napozni is.
– Amúgy a városnézős vagy a napon fekvős szabadságot kedveli jobban?
– Általában vegyítem a kettőt, így volt ez most is. Délelőttönként sétálgattam a városban, vásároltam, ittam egy jó kapucsínót, délután pedig kifeküdtem egy kicsit a napra, és olvastam. Nagyon élveztem, csak rövid volt, de hát a szabadságok általában ilyenek.
– Mikor utazik Athénba?
– Augusztus kilencedikéig itthon készülünk, tizedikén utazunk. Az asztalitenisz-versenyek tizennegyedikén kezdődnek, így előtte lesz néhány napom, hogy "beüssem" a termet. Legalábbis remélem, hogy edzhetünk a Galaci Sportcsarnokban, ugyanis nekem a magasra feldobott szerváim miatt mindig nagyon fontos, hogy megismerjem a körülményeket.
– Januárban már versenyzett az olimpiai csarnokban. Akkor elégedett volt?
– Igen. Emlékeim szerint minden rendben volt, s bár napról napra aggasztó híreket lehet hallani Athénból, remélem, hogy augusztusban sem lesz semmi gond.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik