Kína is megcsinálta

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2004.07.25. 21:17
Címkék
Üzbegisztán és Japán után Kína is kivívta helyét a legjobb nyolc között, mivel kései fejes góllal 10-ra legyőzte Katart.
Az NSO ajánlja:

Az Ázsia-kupa összes eredménye, a korábbi győztesek: Ázsia-bajnokság 2004
Az NSO ajánlja:

Az Ázsia-kupa összes eredménye, a korábbi győztesek: Ázsia-bajnokság 2004
Ez azt is jelenti, hogy a házigazda mellett az indonéz együttest felülmúló Bahrein lépett tovább az A-csoportból, ami egy hete még meglepetésnek számított volna, de a katariak gyenge formája tükrében egyáltalán nem szenzáció.
"Kicsit nehézzé tettük magunknak, de a lényeg a továbbjutás. Érthető, hogy az öt nullára megnyert előző összecsapáshoz képest kicsit lanyhult a játékosok koncentrációja" – mondta a lefújás után a kínaiak holland szövetségi kapitánya, Arie Haan.
A két várható eredménynél nagyobb izgalmat keltettek a fegyelmi bizottság döntései: az ázsiai szövetség három iráni futballistát eltiltással és pénzbüntetéssel sújtott, továbbá Abdul Rahman bíró nem vezethet többet a tornán. A szombati, Omán elleni 2–2 során az irániak egyenlítő gólját szerző Mohamed Noszrati négy válogatott meccsen nem szerepelhet (tehát innen akár haza is utazhat), mert szándékosan megtaposta egy ellenfelét, a bahreini játékvezető pedig éppen azért bűnhődik, mert ezt nem vette észre.
A másik két iráni játékos egymással verekedett össze az említett találkozón, így két-két mérkőzéses eltiltást kapott. Mivel Rahman Rezai és Ali Badavi egyaránt védő, Irán számára ez nagy érvágás a címvédő japánok elleni csoportmeccs előtt. A szövetség egyik illetékese már jelezte is, hogy fellebbeznek.

ÁZSIA-BAJNOKSÁG
CSOPORTMÉRKÔZÉSEK, 3. FORDULÓ
A-csoport
BAHREIN–INDONÉZIA 3–1 (1–0)
Csinan
V: Codjia (benini). G: H. Ali (43.), A. Hubail (57.), Juszuf (82.), ill. Aiboy (76.). K: Sz. Mohamed (76.)
BAHREIN: Abdullah – Dzsuma, Sz. Mohamed, Baba – Dzsalal, el-Doszari, Szalmin, Juszuf (Naszer, 85.), M. Hubail (Moszavi, 68.) – H. Ali, A. Hubail
INDONÉZIA: Kartiko – Ardi (Putiray, 73.), Syaputra, Agus – Setyobudi (Hamsah, 43.), Sofyan, Astaman, Sudarsono, Bachri – Pamungkas, Kurniawan (Aiboy, 54.)

KÍNA–KATAR 1–0 (0–0)
Peking, 62 000 néző
V: Moradi (iráni). G: Hsziü Jün-lung (78.)
KÍNA: Liu Jün-fej – Szun Hsziang, Cseng Cse, Hsziü Jün-lung, Li Vej-feng, Li Ming – Sao Csia-ji (Csang Jao-kun, 77.), Csao Csün-csö, Jen Szung (Cseng Pin, 58.) – Li Ji, Li Csin-jü (Szun Csi-haj, 68.)
KATAR: Burhan – Kater, Fath, Meszbeh, B. Mohamed – Dzsadua, el-Samari, Mohjaden (Dzsuhar, 80.), Karim (Musza, 87.) – Besir, Hamzah

A hétfői program. C-csoport: Szaúd-Arábia–Irak, Türkmenisztán–Üzbegisztán
A végeredmény
1. Kína 3 2 1 8–2 7
2. Bahrein 3 1 2 6–4 5
3. Indonézia 3 1 2 3–9 3
4. Katar 3 1 2 2–4 1

Szavazás

Ki nyeri az Ázsia-kupát?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik