Ötször 1-1 a nyitányon

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2004.08.14. 21:26
Címkék
A Premiership nyolc szombati ütközetéből öt 1-1-es döntetlenre végződött, nyerni csak a Bolton és az Aston Villa tudott.
Frederic Kanouté (fehérben) ezúttal tehetetlen volt a liverpooli védôk gyűrűjében, de Jermaine Defoe magára vállalta a góllövés feladatát
Frederic Kanouté (fehérben) ezúttal tehetetlen volt a liverpooli védôk gyűrűjében, de Jermaine Defoe magára vállalta a góllövés feladatát
Frederic Kanouté (fehérben) ezúttal tehetetlen volt a liverpooli védôk gyűrűjében, de Jermaine Defoe magára vállalta a góllövés feladatát
Frederic Kanouté (fehérben) ezúttal tehetetlen volt a liverpooli védôk gyűrűjében, de Jermaine Defoe magára vállalta a góllövés feladatát
Frederic Kanouté (fehérben) ezúttal tehetetlen volt a liverpooli védôk gyűrűjében, de Jermaine Defoe magára vállalta a góllövés feladatát
Frederic Kanouté (fehérben) ezúttal tehetetlen volt a liverpooli védôk gyűrűjében, de Jermaine Defoe magára vállalta a góllövés feladatát
Pedig például a Liverpoolban Djibril Cissé, Milan Baros ékpár futott ki a pályára a Tottenham ellen, amire első hallásra is csettint az ember. Hát még ránézésre: a franciának csupán 37 perc kellett, hogy emlékezetessé tegye első liverpooli tétmeccsét. Steve Finnan beadását Jamie Carragher megcsúsztatta, mire a villámgyorsan reagáló Cissé közelről a bal alsó sarokba passzolt.
Az öt debütánssal felálló, a szünetig alig veszélyeztető Spurs javult valamicskét a második játékrészben. A Liverpool azonban, a pazarul játszó Harry Kewelltől eltekintve, kényelmesre vette a tempót, nem is késett sokáig a büntetése. Defoe a tizenhatoson belül lefordult az emberéről, kiszorított helyzetből habozás nélkül lőtt, és a labda laposan besurrant a rövid sarokba. Jerzy Dudek bizony benne volt a gólban!
A többi mérkőzés közül nem a Bolton-Charlton a legrangosabb, mégis illik ezzel kezdenünk, mert a hazaiak, Jay-Jay Okochával az élen, remek előadást tartottak. A nigériai középpályás szabadrúgásból szerzett vezetést, ennek a találatnak a felvételét jó, ha elteszik az Év gólja-szavazás lebonyolítói, májusban is aktuális lehet még. Okocha egy gólpasszal folytatta, majd némi trükközés után bevágta a Bolton harmadik gólját. Kevin Lisbie ugyan szépített, ám a vége 4-1 lett.

A Crystal Palace két magyar futballistája közül az egyik, Torghelle Sándor pályára léphetett a Norwich City elleni találkozón, Király Gábor azonban csak a kispadon ült. Torghelle végigjátszotta az összecsapást, amely 1-1-es döntetlennel ért véget. "Nagyon jó érzés volt, hogy az utolsó sípszóig a gyepen lehettem. Szerintem kifejezetten magas színvonalú, hajtós, kemény meccs volt, rengeteg helyzettel. Jó volt a bemutatkozásom, mert bár gólt nem szereztem, több lehetőséget kiharcoltam. Úgy tudom, az edzőm meg van elégedve velem, és az idegenbeli döntetlen miatt sem panaszkodhatunk" - értékelte a történteket a válogatott támadó.
Ugyancsak 1-1-re végzett Blackburnben a West Bromwich, Gera Zoltán együttese. Az egykori ferencvárosi futballista a 87. percben állt be. "Örülök, hogy pályára léphettem, noha sokszor nem értem labdába. Az első félidőben jobbak voltunk, míg a másodikban a Rovers átvette a játék irányítását. Egy egy után nekünk volt több helyzetünk, de úgy érzem, reális a döntetlen" - mondta kérdésünkre Gera Zoltán.
Birminghamben az Aston Villa simán, 2-0-ra legyőzte a Southamptont. Itt Darius Vassell volt a hős, az angol válogatott támadó egy góllal és egy assziszttal keserítette el a James Beattie távollétében teljesen reménytelen támadójátékot produkáló "szenteket".
Ami a többi meccset illeti: a Manchester City nagy fölényben játszott, ám a Fulham Collins John szemfülessége révén megmentett egy pontot; az újjávarázsolt Birmingham City csak döntetlenre volt képes Portsmouthban; Middlesbrough-ban kétszer is kiengedte a vezetést a kezéből a Newcastle, így be kellett érnie 2-2-vel.

Tv: a Sport1 ma 14.45-től az Everton-Arsenal, 17 órától a Chelsea-Manchester United mérkőzést közvetíti élőben ---- Premier League
1. forduló: Tottenham Hotspur-Liverpool 1-1 (Defoe 70., ill. D. Cissé 37.), Norwich City-Crystal Palace 1-1 (Huckerby 16., ill. Johnson 73.), Portsmouth- Birmingham City 1-1 (Unsworth 15. - 11-esből, ill. Savage 10.), Aston Villa-Southampton 2-0 (Vassell 12., C. Cole 34.), Blackburn Rovers-West Bromwich Albion 1-1 (Short 70., ill. Clement 33.), Bolton Wanderers-Charlton Athletic 4-1 (Okocha 11., 59., Pedersen 30., 72., ill. Lisbie 67.), Manchester City-Fulham 1-1 (Fowler 30., ill. John 56.), Middlesbrough-Newcastle United 2-2 (Downing 73., Hasselbaink 91., ill. Bellamy 14., Shearer 82. - 11-esből). Az Everton-Arsenal és a Chelsea-Manchester United mérkőzést ma rendezik.

Következik (augusztus 21-22-én) a 2. forduló: Southampton-Blackburn, Newcastle-Tottenham, Birmingham- Chelsea, Charlton-Portsmouth, Crystal Palace-Everton, Fulham-Bolton, Liverpool-Manchester City, Manchester United-Norwich, West Bromwich-Aston Villa, Arsenal-Middlesbrough

The Championship
2. forduló: Watford-Queens Park Rangers 3-0, Brighton-Plymouth 0-2, Cardiff City-Coventry City 2-1, Gillingham-Leeds United 2-1, Millwall-Wigan Athletic 0-2, Rotherham United-Burnley 0-0, Sheffield United-Stoke City 0-0, Sunderland- Crewe Alexandra 3-1, West Ham United-Reading 1-0, Wolverhampton Wanderers-Preston North End 2-2, Derby County-Leicester City 1-2, Nottingham Forest-Ipswich Town 1-1. 3. forduló: Cardiff-Plymouth 0-1, Brighton-Coventry 1-1, Derby-Ipswich 3-2, Gillingham-Preston 2-1, Millwall-Leicester 2-0, Nottingham- Crewe 2-2, Rotherham-Stoke 1-1, Sheffield United-Reading 0-1, Sunderland-Queens Park Rangers 2-2, Watford-Burnley 0-1, Wolverhampton- Leeds 0-0. A West Ham-Wigan találkozóra vasárnap kerül sor.
Az élcsoport: 1. Plymouth 7 pont, 2. Gillingham 6 (5-4), 3. Reading 6 (4-3), 4. Stoke 5 (3-2), 5. Burnley 5 (2-1) ---- Húszmillió fontos befektetést jelentett be Bill Kenwright, a liverpooli klub elnöke. Ezzel nemcsak ő szilárdította meg helyzetét az egyesület élén a lemondását sürgetőkkel szemben, de a majdnem negyvenmilliós adóssággal küzdő Everton is némi lélegzethet juthat. Kell a pénz az erősítésre, no és Wayne Rooney megtartása sem lesz olcsó mulatság.

Owennek már meze is van

Hivatalosan bemutatták Madridban Michael Owent, aki - ha a serdülőéveit is beleszámítjuk - tizenhárom év után hagyta el a Liverpoolt. Owen magától Alfredo Di Stéfanótól vehette át a Real Madrid 11-es számú mezét. "Büszke vagyok rá, hogy a világ legjobb csapatában futballozhatok. Külön köszönetet szeretnék mondani azért, hogy mindenki nagy szeretettel fogadott" - ömlengett a 24 éves aranylabdás.
"Michael Owen szerződtetésével a hagyományainkat követjük. Kitűnő, tehetséges játékost igazolunk, aki különleges dolgokra lehet képes a klub mezében. Tökéletesen illik a családunkba, nemcsak a pályán mutatott teljesítménye, hanem a viselkedése alapján is" - így a Real elnöke, Florentino Pérez.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik