Ezúttal sem tudták megverni az Arsenalt

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2004.08.22. 20:50
Címkék
Sorozatban 42. bajnokiját vívta meg veretlenül az Arsenal vasárnap (azaz egy meccsre van a Nottingham Forest-féle csúcs megdöntésétől), de a Middlesbrough elleni kilencven perc során az efféle statisztikai érdekességekre keveseknek jutott idejük.
Pazar mérkőzést látott a Highbury közönsége, meseszép gólokkal és remek fordulatokkal.
Thierry Henry vezetést szerzett a hazaiaknak, erre Joseph-Desiré Job hálószaggató bombával válaszolt, majd a szünet után a Boro Jimmy Floyd Hasselbaink révén váratlanul fordított. Még váratlanabb volt, hogy Jens Lehmann kisvártatva "benézett" egy ravasz, távoli lövést. Ezt követően viszont beindult az Arsenal-henger, Dennis Bergkamp, José Antonio Reyes és Robert Pires 11 perc leforgása alatt, pompás támadások végén berámolt három gyönyörű találatot, sőt Henry a hajrában egy kis habot is a tortára fújt - 5-3 lett a vége!
Ahogy az első, úgy a második fordulóban is játszott Gera Zoltán a West Browmich Albionban, ezúttal majdnem fél órát. Az Aston Villa elleni helyi derbi - két, hasonló fejes góllal - 1-1-re állt, amikor a válogatott támadót a 63. percben pályára küldte Gary Megson vezetőedző. Gera egy "kvázi gólpasszal" nyitott (Geoff Horsfield kihagyta az ordító helyzetet), utána is jól játszott, voltak kitűnő beadásai, és hogy a hozzáállására sem lehetett panasz, azt a több ízben egyértelműen neki szóló taps bizonyította.
"Az első perctől jó hangulatú, nagy iramú mérkőzés volt. Úgy melegítettem, hogy ha beállok, egyből felvegyem a ritmust, szerintem ez sikerült is. Meg kellett volna nyernünk a meccset, mert bőven voltak lehetőségeink. Úgy láttam, velem mindenki elégedett volt, többen gratuláltak a hazai bemutatkozásomhoz" - mondta lapunknak Gera Zoltán.

Tv: a Sport1 hétfőn 19.30-tól az angol, 20.30-tól pedig a francia bajnoki forduló összefoglalóját sugározza.

Premier League
2. forduló. Vasárnapi mérkőzések:
West Bromwich Albion-Aston Villa 1-1 (Clement 38., ill. Mellberg 4.), Arsenal-Middlesbrough 5-3 (Henry 26., 91., Bergkamp 54., Pires 63., Reyes 64., ill. Job 43., Hasselbaink 50., Queudrue 53.)

Az élcsoport: 1. Arsenal 6 pont (9-4), 2. Chelsea 6 (2-0), 3. Aston Villa 4 (4-2), …12. West Bromwich 2 (2-2), …20. Middlesbrough 1 (5-7)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik