Rivaldóval az Olympiakosz visszaszerezné címét

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2004.09.18. 20:53
Címkék
Szombaton megkezdődött a görög bajnokság 2004-2005-ös szezonja. Kérdés, vajon az ottani szurkolók számára felejthetetlen nyár után lesz-e valami változás a görög labdarúgás viselt dolgaiban; az Európa-bajnok hátországában csökken-e a sportágra jellemző korrupció és erőszak? Választ később kapunk majd, de addig is érdemes szemügyre venni a pontvadászat legfontosabb résztvevőit.
A címvédő Panathinaikosznál, amely hosszú szünet után volt végre képes megtörni az Olympiakosz uralmát, jelentős változások történtek. Elhagyta a klubot a válogatott kapus, Antoniosz Nikopolidisz, valamint a portugáliai Eb egyik nagy felfedezettje, Jurkasz Szeitaridisz. Így is maradtak azonban olyan játékosok, mint a cseh Rudolf Skácel és a német Markus Münch, de a legfontosabb, hogy a csatársor nagy reménysége, az argentin Ezequiel González már az idénynyitó előtt megmutatta oroszlánkörmeit: a Pana az ő két góljával győzte le a Rosenborgot a BL első fordulójában. A keret egyébként amolyan Bábel tornya, az izraeli szakvezetőt, Jicak Sumot is ideszámítva 14 különböző nemzet képviselteti magát.Az Olympiakosz hét zsinórban megnyert aranyérem után legutóbb be kellett, hogy érje az ezüsttel, hanem a drukkerek nem is kívánhatnának jobb előjelet erre az évadra, mint hogy az együttes visszatérhet régi otthonába, az olimpiára felújított Karaiszkakisz-stadionba. Emellett bizonyára örülnek a brazil világbajnok Rivaldo, az argentin Gabriel Schürrer és a fent említett Nikopolidisz érkezésének - így még Christian Karembeu távozása is könnyen emészthető.A harmadik nagycsapat, az AEK Athén esetében egyelőre a megmaradás a cél, az esetleges sikerekről ráérnek azután ábrándozni a sárga-feketék. A hallatlanul eladósodott egyesületet egykori játékosa, Temisztoklisz Nikolaidisz próbálja résztulajdonosként és elnökként kihúzni a csávából. A keret alapos fiatalításon ment át, az átlagéletkor 30 esztendőről 24.5-re esett vissza.Van egy abszolút újonc, jelesül a korfui Kerkira, s ugyancsak először fordul elő a bajnokság történetében, hogy két krétai csapat - az OFI és az Ergotelisz - egyszerre szerepel az élvonalban.Az élvonal csapatai
(zárójelben a legutóbbi helyezés)
Panathinaikosz (1.), Olympiakosz (2.), PAOK (3.), AEK (4.), Egaleo (5.), Panioniosz (6.), Halkidona (7.), Iraklisz (8.), Ionikosz (9.), Xanthi (10.), OFI (11.), Kallithea (12.), Arisz (13.), Kerkira (2. oszt. 1.), Kalamariasz (2. oszt. 2.), Ergotelisz (2. oszt. 3.)

1. forduló:
Xanthi Skoda-Arisz Szaloniki 3 - 1
Ergotelisz Iraklisz Szaloniki 0 - 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik