A Valencia lesöpörte a Deport

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2004.09.23. 09:58
Címkék
A bajnok megmutatta, hogy ki az úr a háznál. Amíg a Real Madrid galaktikusai csak szenvednek, addig a spanyol bajnoki címvédő Valencia kiadós verésben részesítette az egyik lehetséges trónkövetelőt, a Deportivót, méghozzá La Corunában.
Az elsó gólöröm: Corradit ünnepli Rufete (háttal) és Baraja
Az elsó gólöröm: Corradit ünnepli Rufete (háttal) és Baraja
Az elsó gólöröm: Corradit ünnepli Rufete (háttal) és Baraja
Az elsó gólöröm: Corradit ünnepli Rufete (háttal) és Baraja
Az elsó gólöröm: Corradit ünnepli Rufete (háttal) és Baraja
Az elsó gólöröm: Corradit ünnepli Rufete (háttal) és Baraja
A Riazorban már szünetre megalázóvá vált a különbség, a Chelsea-től érkezett Claudio Raineri edzette Turia-partiak ugyanis már ekkor négy góllal vezettek. Bár az első negyedórában inkább a Depor támadott és alakított ki helyzeteket, a gólgyártást a valenciai olasz mester olasz fiai kezdték, Corradi a 17. percben Baraja középre adását jutatta a hálóba a hosszú saroknál. Jött Di Vaio, nem is akárhogy: Rufete középre adásánál Molina kapust megelőzve sarokkal passzolt a kapuba. A hazaiak egyszerűen képtelenek voltak felvenni a Valencia ritmusát, a fehérmezesek lefutballozták a galíciaiakat. De akkor még tűrhető volt a gólkülönbség, ami a szünet előtt percekben változott meg végérvényesen: előbb Vicente tört be a tizenhatosra és bombázott jobbal a jobb sarokba, majd Baraja száguldott át a teljes Depor-védelmen Molinát is beleértve, s gurított a kapuba. A második félidőben aztán már mindkét csapat a hármas sípszóra várt, főleg miután Baraja az ötödik gólt is megszerezte nem sokkal az újrakezdés után - Pandiani becsületgólja csak szépítésre volt elég.
"Ez egy ilyen nap volt, nekünk minden sikerült, nekik semmi - mondta Raineri a meccs után. - Az első félidő elején a Depor még jól játszott, de a befejezéseik nem sikerültek, ellentétben velünk. A két gólunkkal megrendítettük őket, utána idegesek lettek, és sokkal könnyebben futballoztunk." "A Valencia igen hatékonyan játszott, s ha egy ilyen tudású csapat ennyire hatékony, akkor ez lesz a végeredmény - mondta bánatosan a hazaiak mestere, Javier Irureta. - A góljaik előtt nekünk voltak helyzeteink, ha ezeket kihasználjuk, egészen másképp alakul a meccs. Szerencsére a bajnokságban hamar adódik lehetőség a javításra, talpra kell állunk…" A Valencia győzelmével átvette a vezetést a tabellán, igaz, a ma esti Barcelona-Zaragoza meccs győztese pontszámban befoghatja, nagy gólkülönbségű siker esetén meg is előzheti.

A Valencia tarolása kissé el is homályosította a forduló egyéb történéseit (különösen úgy, hogy a Real Madrid egy nappal korábban játszott, a Barcelona pedig ma lép pályára), de az említésre méltó, hogy Atlético Madrid és az Espanol is elveszített veretlenségét, méghozzá mindkettő egy újonc ellenében: előbbi a Levante, utóbbi a Getafe otthonában kapott ki. A Málaga ugyanakkor otthon rendezett kisebb gólparádét a Numancia ellen, szintén az első félidőben döntve el a meccset.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik