Szerződést bontottak Andoni Zubizarretával

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2004.11.10. 21:32
Címkék
Kölcsönös megállapodás után felbontották Andoni Zubizarreta sportigazgató szerződését az Athletic Bilbaónál.
A baszk egyesület és a Barcelona egykori kiváló kapusa 2001 nyarán került posztjára, ahová az időközben elhunyt Javier Uria klubelnök hívta meg.
Azóta nagyot fordult a világ az Athleticnál, hiába állt ki ugyanis Zubizarreta mellett a következő vezető, Ignacio Ugartetxe, az ő lemondását követően a Bilbao élére szeptemberben megválasztott Fernando Lamikiz már saját szakmai stábot hozott, és feltehetően akkor is útilaput kötött volna a sportigazgató talpára, ha a csapat nem állna olyan siralmasan a bajnokságban (tíz forduló után csak jobb gólkülönbségének köszönhetően nem szerénykedik kiesőhelyen). Egyelőre ugyan nem hivatalos, de várhatóan a klub korábbi játékosa, Daniel Ruiz-Bazán látja majd el a sportigazgatói feladatokat.

A legenda már nem sportigazgató
A legenda már nem sportigazgató
A legenda már nem sportigazgató
"Zubi" (le)váltása kulturáltan zajlott le. Lamikiz többnyire magasztaló szavakkal köszönte meg az egykori hálóőr hároméves tevékenységét, és - egyelőre konkrétumok nélkül - felajánlotta neki, hogy maradjon a klubnál más funkcióban. Az exkapus búcsúzásképpen azt kérte, hogy mindenki támogassa a nehéz helyzetben lévő Athletic-játékosokat.
A Barcelonánál arra készülnek, hogy 2006 januárja előtt spanyol útlevelet szerezzenek a csapat három meghatározó tagjának. A brazil Ronaldinho, a mexikói Márquez, valamint a kameruni Eto’o jelenleg betölti mind a három, Európai Unión kívülről érkező játékosnak engedélyezett helyet a keretben. A latin-amerikaiaknak a spanyol törvények szerint az országban eltöltött két év után adhatnak állampolgárságot (Ronaldinho és Márquez is 2003-ban érkezett), Eto’o viszont tíz esztendő után nyújthat be kérvényt. Mivel ő 1996-ban került Spanyolországba, elképzelhető, hogy az említett 2006-os januári időpont nem tartható az esetében.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik