Washington lett az új bajnoki gólrekorder

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2004.11.22. 20:36
Címkék
Úgy tűnik, hogy négy fordulóval a vége előtt ismét csak ketten pályáznak jó eséllyel az országos bajnoki címre, mivel a két éllovas, az Atlético PR és a Santos iramát nem bírják az üldözők.
Washington (balra) már 32-szer ünnepelhetett ebben a szezonban
Washington (balra) már 32-szer ünnepelhetett ebben a szezonban
Washington (balra) már 32-szer ünnepelhetett ebben a szezonban
Washington (balra) már 32-szer ünnepelhetett ebben a szezonban
Washington (balra) már 32-szer ünnepelhetett ebben a szezonban
Washington (balra) már 32-szer ünnepelhetett ebben a szezonban
Korábban a Sao Paulo tévesztett lépést, a hét végén pedig a Palmeiras és a Sao Caetano szenvedett az aranyérem szempontjából minden bizonynyal végzetes vereséget.
A listavezető APR voltaképpen könnyen folytatta menetelését, elsősorban kiváló formában lévő csatárának, Washingtonnak köszönhetően, aki korábbi csapata, a Ponte Preta otthonában két gólt vágott. A 29 esztendős játékos immár 32 találatot jegyez ebben az évadban, ennél többet pedig még senki sem ért el az országos bajnokság történetében - a korábbi rekordot tavaly a Goiást erősítő Dimba állította fel 31 góllal. "Sohasem gondoltam volna, hogy egyszer én leszek az országos bajnokság történetének legeredményesebb játékosa. Nagyon örülök neki, és büszke is vagyok rá, elvégre itt szerepeltek a világ legjobb labdarúgói. Isten akarata volt, hogy éppen a Ponte Preta otthonában érjem el ezt a sikert, ott, ahol mindig is jól bántak velem" - mondta Washington azt követően, hogy a PP szurkolói vastapssal búcsúztatták a lefújás után.
A csatárról érdemes tudni, hogy korábban a Fenerbahcéban légióskodott, ám 2002-ben szívritmuszavart állapítottak meg nála az orvosok. Ekkor gyakorlatilag lemondtak róla a törökök, viszont az APR-nél befogadták, és gondoskodtak az egészségügyi ellátásáról. Persze, amint elkezdte megint termelni a gólokat, a Fener ismét szerette volna a soraiban tudni, ám ekkor már késő volt, mert a FIFA az elmaradt bérek miatt megvonta az isztambuliaktól Washington játékjogát. Ez azért is érdekes, mert a csatár szerződése az év végén lejár jelenlegi klubjánál, és jövőre (akár már januártól) szeretne ismét külföldön játszani, de esze ágában sincs visszatérni a Fenerhez. "Egy jó szerződés kárpótolna mindazért, amin végigmentem az elmúlt években, de egyelőre csak azon jár az eszem, hogy bajnoki címet nyerjek az Atléticóval" - jegyezte meg Washington, akire decemberben még vár egy szívműtét. "Az év végéig tartozom felelősséggel Washingtonért. Decemberben levezénylem a sebészi beavatkozást, és bebizonyítom, hogy a szívének immár semmi baja" - jegyezte meg Costantino Costantini, a labdarúgó kardiológusa, aki szerint ez a műtét lesz az útlevél Washington számára a hőn áhított külföldi szerződéshez.
Az APR-t legközelebbről követő Santos kiválóságának, Robinhónak egyelőre biztosan nem lesz a kezében egyetlen külföldi szerződés sem, a fiatal támadó ugyanis megszakította összes kapcsolatát az iránta érdeklődő európai klubokkal. Mint ismeretes, a labdarúgó édesanyját a közelmúltban elrabolták, és mivel az ügy azóta sem oldódott meg, Robinho egyelőre még jelenlegi egyesületével sem foglalkozik. A Santos nélküle csak nehezen tudta két vállra fektetni a középmezőnyhöz tartozó Coritibát.

Országos bajnokság (Campeonato Brasileiro)
42. forduló: Fluminense-Figueirense 0-2 (Genílson 32., César Prates 40.), Paraná-Atlético MG 1-0 (Sinval 80. - 11-esből), Vitória-Gremio 2-0 (Rafael Moura 24., Alex Santos 90.), Palmeiras-Guarani 0-2 (Marcos Paulo 54., Roncatto 91.), Criciúma-Paysandu 1-0 (Vágner Carioca 85.), Flamengo-Botafogo 0-0, Goiás-Vasco 3-2 (André Dias 38., Leandro 73., 78., ill. Marco Brito 45., Petkovics 91.), Ponte Preta-Atlético PR 2-3 (Alecsandro 51., 84., ill. Washington 10., 77., Marinho 30.), Cruzeiro-Corinthians 0-1 (Rosinei 88.), Coritiba-Santos 0-1 (Deivid 64.), Internacional-Sao Caetano 1-0 (Danilo 87.), Sao Paulo-Juventude 4-0 (Marcio 21., Diego Tardelli 57., Souza 78., 86.)
Az élcsoport: 1. Atlético PR 81 pont, 2. Santos 79, 3. Sao Paulo 75, 4. Palmeiras 74 (67-42), 5. Sao Caetano 74 (61-37), 6. Goiás 68
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik