Keveset mutatott a Bilbao

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2005.03.13. 00:00
Címkék
Különösebb megerőltetés nélkül nyert a Barcelona az Athletic Bilbao ellen, így ezen a hétvégén biztosan nem farag a hátrányából a Getaféhoz látogató Real Madrid. Igaz, némi szerencse is kellett a katalánok győzeleméhez.
Deco húsz perc után eleresztett lövése aligha lett volna gól, ha nem pattan meg egy baszk védőn - de akkor már vezetnie kellett volna a Barcának. Kicsit korábban ugyanis Giuly Ronaldinho pazar átadásával kilépett, Eto’o elé tálalt, mire a kameruni az üres kapuval szemben luftot rúgott. Még visszaemelte a túloldalra, de akkor meg Giuly törte el a labdát.

Hanem a gól után belelendült a Barca, Xavi varázsolt egyet, majd Ronaldinho ismét nagyszerűen ugratta ki Giulyt, aki nem bízta másra a feladatot, a hosszú sarokba bombázott. Ha csak a bűnösen könnyelmű Xavin múlik, a Bilbao egyenlíthetett volna a második félidő elején, Victor Valdés azonban kétszer is bravúrral védett. Ronaldinho ugyanakkor az ellenfél tizenhatosán könnyelműsködött, így több gól nem született - a Barcelona 2-0-val növelte tizenegy pontosra előnyét a tabellán.

Úgy tűnik tehát, hogy igazuk lett azoknak, akik azt mondták, a Barcelona BL-ből való búcsúja a spanyol bajnokságnak sem tett jót, túlságosan egyoldalúvá válhat a küzdelem.

Szavazás

Ki nyeri meg az idén a spanyol bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik