Job végre bizonyíthat

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.03.17. 01:09
Címkék
Míg a Bajnokok Ligáját már elveszítette az Ibériai-félsziget, az UEFA-kupában még bőven van keresnivalójuk az odavalósi csapatoknak. Csütörtökön két spanyol és egy portugál együttes száll harcba a nyolc közé jutásért, valamennyi jó sansszal.
A legkényelmesebb helyzetben persze a Sporting van, amely a múlt héten 3-2-es győzelemmel távozott a Middlesbrough stadionjából. Igaz, a zöld-fehérek edzőjét, José Peseirót alighanem bosszantja az eredmény, tekintve, hogy szűk negyedórával a vége előtt még
3-0-ra vezettek az övéi…

Peseiro mester lelkiállapota helyett azonban koncentráljunk a két együttes fizikai állapotára. E témában a legfontosabb fejlemény, hogy most már csaknem bizonyos: Jimmy Floyd Hasselbaink nem léphet pályára a visszavágón. Szezonbeli legeredményesebb játékosának kidőlése sok fejtörést okozhat Steve McClaren szakvezetőnek, mert a továbbjutásról csak akkor álmodozhat a Boro, ha képes gólokat lőni. S arról még nem is szóltunk, hogy Gaizka Mendieta, Ugo Ehiogu, George Boateng, Mark Viduka és James Morrison neve régóta a "sérültek" rubrikában szerepel McClaren noteszában.

Annál elszántabb Joseph-Desiré Job, aki az angliai mérkőzésen csodálatos ollózós góllal hozta vissza a reményeket, s Hasselbaink távollétében feltehetően kezdő lesz. "Sokat vártam egy igazi lehetőségre, és úgy tűnik, most végre megkapom. Mindent megteszek, hogy élhessek vele" - fogadkozott a kameruni támadó.

A Sevilla a lehető legrosszabbkor utazik Parmába: öt bajnoki óta nem nyert, az utolsó kettőn gólt sem szerzett, ahogy a nyolcaddöntő odavágóján sem. Eközben riválisa éppen mostanában evickélt ki hosszú ideje tartó hullámvölgyéből. A spanyoloktól Javi Navarro fog hiányozni eltiltás miatt, a másik oldalon pedig Marco Marchionnit kell majd nélkülözni.

Normál körülmények között a Zaragoza 1-1-es első meccs után egyértelmű esélyesnek számítana az Austria ellen, hanem az egykori KEK-győztes számára figyelmeztető jel, hogy az osztrákok az előző körben az Athletic Bilbaót ütötték ki, ráadásul Baszkföldön harcolva ki a továbbjutást.

UEFA-kupa
Nyolcaddöntő, visszavágók. Csütörtöki mérkőzések:
CSZKA Moszkva (orosz)-Partizan (szerb-montenegrói) 18.30 (az első mérkőzésen: 1-1; tv: Sport1, 21, csúsztatva), Sporting (portugál)-Middlesbrough (angol) 20.45 (3-2), Parma (olasz)-Sevilla (spanyol) 20.45 (0-0), Auxerre (francia)-Lille (francia) 20.45 (1-0), Zaragoza (spanyol)-Austria (osztrák) 20.45 (1-1)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik