Spanyolország: döntő napok előtt a Barca

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.04.02. 00:21
Címkék
Alighanem a következő két fordulóban eldől, hogy a Real Madrid szurkolóinak érdemes-e számolgatniuk, vajon kedvenceik utolérik-e az élen jelenleg 11 pontos előnnyel száguldó Barcelonát. A katalán együttes ugyanis előbb a harmadik helyezett Betist fogadja, majd a királyi gárdához látogat, és ha ezen két meccs után nem csökken számottevően a fórja, aligha lehet utolérni.Frank Rijkaard, a Barca edzője szokás szerint több játékosát kénytelen nélkülözni, a legfrissebb hiányzó Puyol, aki a spanyol válogatott szerbek elleni mérkőzésén szenvedett bokasérülést. Mellette többek között az eltiltott Márquez és a sérült Albertini sem játszhat, hogy az olyan régóta hiányzó futballistákról, mint Motta vagy Henke Larsson, ne is szóljunk. Talán emiatt is beszélt óvatosan Belletti, a gárda bekkje: "Még rengeteg pontot lehet szerezni ebben a szezonban, és hatalmas őrültség lenne már most megkoronázni bennünket."

Ugyanakkor könnyítheti a Barca helyzetét, hogy a bronzéremre, illetve a BL-indulásra hajtó Betist is jelentős sérüléshullám sújtja: Dani Martín, Paolo Castellini, Washington Taís és Capi nem játszhat, míg Daniel Lembo, valamint Alfonso Pérez fellépése kétséges.

A minden bizonnyal egymást követő második évben is trófea nélkül maradó Real Madrid sem állhat ki a legerősebb tizenegyével, hiszen Beckham sérülés, Zidane pedig eltiltás miatt marad ki. Ugyanakkor a királyiakra könynyebb meccs vár, a vendéglátó Albacete hét meccse nyeretlen, 19. helyezettként hét pont a hátránya a már bentmaradást érő 17. helyen álló Osasuna mögött, innen pedig nagyon nehéz visszakapaszkodni.

Szavazás

Ki nyeri meg az idén a spanyol bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik