Sérült a Bayern támadósora

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.04.03. 22:42
Címkék
Elképzelhető, hogy az eredetileg sejtettnél is többel "takarja be" a Wolfsburg elleni idegenbeli győzelmet a Bayern München. Az már röviddel a találkozó lefújása után tudott volt, hogy Claudio Pizarro combizomsérülése miatt biztosan nem szerepelhet a szerdai, Chelsea elleni BL-negyeddöntő első mérkőzésén, de a legújabb fejlemények szerint az sem zárható ki, hogy az első számú csatárduó másik tagja, Roy Makaay is csak a lelátón lehet ott a Stamford Bridge-en. A holland támadónak is a combjával vannak gondjai, és több mint kétséges a játéka.
Makaay hét gólnál jár a BL-ben
Makaay hét gólnál jár a BL-ben
Makaay hét gólnál jár a BL-ben
Makaay hét gólnál jár a BL-ben
Makaay hét gólnál jár a BL-ben
Makaay hét gólnál jár a BL-ben
"Csak remélni tudom, hogy az orvosaink megbirkóznak az esettel. A teljes támadósor kiesése jelentős problémát okozna" - mondta Felix Magath, a Bayern trénere. A két légiós a BL-ben eddig szinte a vállán vitte a bajor gárdát: a nyolcaddöntővel bezárólag elért 15 gólból tízet ők vállaltak magukra (Makaay hetet, Pizarro hármat). A jelenlegi helyzetben Guerrero játéka biztosra vehető, de ha Makaay kidől, megjósolhatatlan, ki lesz az ékpárja.

A sérülések mellett a Borussia Dortmund-Hertha BSC mérkőzés szolgáltatta a fő témát vasárnapra a német futballrajongóknak. A BVB ugyanis megtette azt a szívességet a nemzetközi kupaszereplésre hajtó gárdáknak (főleg a Stuttgartnak, a Werder Bremennek, a Leverkusennek és a Hamburgnak), hogy megverte a Dárdai Pál nélkül felálló berlini társulatot. Ha csak a múltbeli statisztikát nézzük, valahol várható volt ez az eredmény, hiszen a Hertha mindezidáig egyszer (1972-ben) tudott nyerni Dortmundban. De ha a második félidőben nyújtott produkciót vesszük alapul, már árnyaltabb a kép: Friedrich "semmiből jött" szépítő gólja után remek negyedórát produkált a vendégcsapat, és kis szerencsével akár az egyenlítést is kicsikarhatta volna.

Az NSO ajánlja:

A bajnokság állása, eredmények: Tabella, fordulóról fordulóra 2004&
Csakhogy az előző hónap legjobbjának megválasztott Roman Weidenfeller kapus remekelt a dortmundiaknál, így aztán egy gól megmaradt az Ewerthon fejesével, illetve Smolarek lövésével összekuporgatott hazai fórból.

A másik vasárnapi meccsen a Mönchengladbach nem tudta megtartani kétgólos előnyét a Bochummal szemben, a három helyett begyűjtött egy pont pedig nem csökkentette a csapat kiesési gondjait. A 16. VfL-ét pedig még kevésbé…

Szavazás

Ki lesz a Bundesliga bajnoka 2004-2005-ben?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik