Az Ajax ellen a hajrára összetört a Feyenoord

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.04.17. 20:32
Címkék
Öt fordulóval a bajnokság befejezése előtt nagyon valószínűvé vált, hogy a Feyenoord az ősszel is csak az UEFA-kupában indulhat. A rotterdami gárda az ősi rivális Ajax ellen tarthatta volna életben BL-reményeit, de hiába vezetett kétszer is, végül a vendégek örülhettek. Babos Gábor csapata ezzel hatpontos hátrányba került a második helyre fellépő Ajaxszal szemben, ami a holland erőviszonyok, illetve a hátralévő öt forduló fényében több mint tekintélyesnek tűnik.
Nigel de Jong (középen) szerezte az Ajax elsô gólját a Feyenoord otthonában
Nigel de Jong (középen) szerezte az Ajax elsô gólját a Feyenoord otthonában
Nigel de Jong (középen) szerezte az Ajax elsô gólját a Feyenoord otthonában
Nigel de Jong (középen) szerezte az Ajax elsô gólját a Feyenoord otthonában
Nigel de Jong (középen) szerezte az Ajax elsô gólját a Feyenoord otthonában
Nigel de Jong (középen) szerezte az Ajax elsô gólját a Feyenoord otthonában

A feledhető első félidő után - a legnagyobb helyzetet az Ajax hagyta ki, Maduro lövését Babos védte - a rotterdamiak pazarul nyitották a másodikat, és Babos, Goor, Kalou összjáték után vezetést szereztek. Az Ajax egyenlítő gólja hűen tükrözte a Feyenoord hátsó alakzatának idei produkcióját: Pienaar jobbról könnyedén cselezte magát középre, passzát pedig az őrizetlenül hagyott De Jong lőtte a kapuba. A kevesebbet támadó hazaiak a 80. percben újra magukhoz ragadták a vezetést, Kuyt Gerd Müllerre emlékeztető módon, fordulásból volt eredményes, majd jött a hajrábeli nagy összeomlás. A 86. percben Trabelszi labdáját Grygera helyezte a kapuba, a 90.-ben pedig Bukari lövését ugyan még fogta Babos, de a második kísérlettel, Maduróéval szemben már ő sem tudott mit kezdeni.

"Amit a tavasz elején a nyolcas győzelmi sorozatunkkal szépen felépítettünk, azt most a Den Bosch, majd az Ajax elleni vereségünkkel négy nap alatt leromboltuk - kesergett Babos Gábor. - Úgy néz ki, a Bajnokok Ligája elúszott, az őszre megint az UEFA-kupa marad. Ha pedig még nyerni akarunk valamit az idén, akkor szerdán, a Holland Kupa elődöntőjében meg kell vernünk az idén nagyon jó PSV-t. Sajnos az Ajax ellen összeomlottunk a hajrára. Nem játszottunk jól, de vezettünk kettő egyre, aztán érthetetlen dolgokat csináltunk, nem voltunk profik, a mi hibáinkból kaptuk a gólokat. Az utolsót például úgy, hogy előtte mi rúgtunk szögletet, abból kontrázott le bennünket az Ajax…"

Az Ajax a győzelmével nem csupán lerázta magáról a Feyenoordot, hanem az AZ elé is ugrott a tabellán, az UEFA-kupa friss elődöntőse ugyanis odahaza csak döntetlenre volt jó a kezdőcsapatában Pető Tamást felvonultató NAC Breda ellen. Az eredmény egyúttal azt jelenti, hogy ha a PSV a következő fordulóban otthon megveri a Vitesse-t, matematikailag is biztos lesz a bajnoki címe.
A harmadik magyar érdekeltségű csapat, a Bodnár Lászlót és Bodor Boldizsárt végig a soraiban tudó Roda JC 3-2-re nyert az Utrecht ellen.

HOLLAND CASINO EREDIVISIE
29. forduló:
Roda JC-Utrecht 3-2 (Colinet 33., 58., Sergio 48., ill. Kruys 37., Van de Haar 80.),
De Graafschap-RKC Waalwijk 2-4 (Van Beukering 25. - 11-esből, Robbemond 57., ill. Oost 1., 40., 90., Takak 60.),
RBC Roosendaal-Den Haag 2-0 (Guyt 3., Loran 21.),
Vitesse-Heerenveen 1-3 (M. Amoah 20., ill. Szamarasz 67., Yildirim 72., Nilsson 86.),
Feyenoord-Ajax 2-3 (S. Kalou 48., Kuyt 80., ill. N. de Jong 57., Grygera 86., Maduro 90.),
AZ-NAC Breda 1-1 (Szektiui 6., ill. Busszabun 70.),
Den Bosch-Groningen 1-2 (Mghizrat 80., ill. Nevland 48., 50.),
Twente-NEC 2-1 (Sukov 19., Niemeyer 59., ill. Hendriks 66.),
Willem II-PSV 0-1 (Robert 62.)

Az élcsoport:
1. PSV 76 pont, 2. Ajax 62, 3. AZ 61 (28 mérk.), 4. Feyenoord 56, 5. Twente 48, 6. Heerenveen 46
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik