Az aranykapuban a Bayern

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.04.17. 00:16
Címkék
Két fordulóval ezelőtt még "meccsnullra" állt a bajnoki címért zajló Bayern München, Schalke versenyfutás, most, öt körrel a befejezés előtt viszont talán már sorsdöntőnek mondható előnyre tett szert a Bayern München.
A bajorok a 90. percben szerzett Hargreaves-góllal idegenben kényszerítették térdre a Hannovert, eközben a "királykékek" otthon - 1-0-s vezetést követően - kikaptak a Hamburgtól, és hatpontos hátrányba kerültek vetélytársukkal szemben. A Schalke azonban még így is megtartotta a második helyét, mivel a tavasszal mind ez ideig kiegyensúlyozottan szereplő VfB Stuttgart meglepetésre kikapott a bentmaradásban reménykedő Hansa Rostocktól. Lassan egyébként matematikailag is biztossá válik, hogy a Werder Bremen nem védheti meg a bajnoki címét, a zöld-fehérek ezúttal odahaza maradtak alul a Herthával szemben, és már 12 pont a lemaradásuk a Bayerntől.

Igaz, ez a különbség lehetett volna hat pont is, hiszen a Werdernek a második félidő alapján nem feltétlenül kellett volna kikapnia a berliniektől, és a Bayernnek sem állt feltétlenül a hannoveri ütközet. Csakhogy, úgy tűnik, a szerencse valamelyest kárpótolni akarta a münchenieket a keddi BL-búcsúért (a Chelsea megpattanó lövéssel szerzett vezetést, a németek pedig több ziccert is elhibáztak), hiszen a bajorok a 90. percben szerzett góllal hozták el a három pontot az először megtelő AWD-arénából. Röviddel a befejezés előtt a három perccel korábban beálló Owen Hargreaves Pizarro passzát követően 20 méterről lőtte ki a felső sarkot, és ezzel talán a bajnokságot is eldöntötte.

Owen Hargreaves idénybeli elsô bajnoki góljával elcsendesítette a hannoveri közönséget
Owen Hargreaves idénybeli elsô bajnoki góljával elcsendesítette a hannoveri közönséget
Owen Hargreaves idénybeli elsô bajnoki góljával elcsendesítette a hannoveri közönséget

"Ha végignézek az eredményeken, talán nem túlzás, ha azt mondom, szerencsés szombatunk volt" - jelentette ki a találkozó után Felix Magath, a Bayern trénere, aki játékosként (két győzelem) és edzőként (hat siker) is makulátlan mérleggel büszkélkedhet a Hannover ellen.

Bundesliga 2.

29. forduló: Greuther Fürth–Dynamo Dresden 0–1, Erfurt–Energie Cottbus 3–3, Essen–Oberhausen 2–2. A Trier–Burghausen, az 1860 München–Saarbrücken, az Ahlen–1. FC Köln, az Unterhaching–Karlsruhe és az Aue–Eintracht Frankfurt mérkôzést vasárnap, az Alemannia Aachen–Duisburg találkozót pedig hétfôn (tv: DSF, 20.15, élô) játsszák.

Az élcsoport: 1. 1. FC Köln 55 pont (53–29, 28 mérk.), 2. Duisburg 55 (44–25, 28), 3. 1860 München 48
A szezon előtt a Stuttgarttól érkező szakember lassan elkezdheti fogalmazni a "győzelmi nyilatkozatát", hiszen csapatának a hátralévő öt fordulóban a Bochum (otthon), a Kaiserslautern (idegenben), a Mainz (i), a Nürnberg (o) és a Stuttgart (i) ellen legfeljebb tíz pontot kell szereznie a klub történetének 19. salátástáljához. Nem tűnik megoldhatatlan feladatnak, pláne úgy, hogy eközben a nem éppen egetverő formában lévő Schalkénak hoznia kell az összes meccsét.

A múlt héten Stuttgartban vesztő gelsenkircheniek ezúttal egyébként odahaza hajtottak fejet, méghozzá a nemzetközi kupaszereplésről álmodozó Hamburg előtt. Pedig ragyogóan kezdett a Rangnick-legénység, Asamoah a Sanddal való kényszerítőzése után már a harmadik percben vezetéshez juttatta a hazaiakat, akiket azonban ez túlságosan is megnyugtatott. Csakhogy ezért a második félidőben alaposan megfizettek, Wicky fejjel, majd három perccel a lefújás előtt Émile Mpenza spiccel köszönt be, és máris összejött a Rangnick-éra első (igaz, csak kétmeccses) kudarcsorozata.

Szavazás

Ki lesz a Bundesliga bajnoka 2004-2005-ben?

A Szabics Imre nélkül felálló Stuttgartnak viszont megszakadt egy szériája, a Rostock ugyanis az Ostsee-stadionban megverte a hat győzelemmel a háta mögött felálló "svábokat". A hét közepén a bentmaradást már csak álomként aposztrofáló rostockiak kétszer is bevették a kicsit talán nagy mellényt viselő vendégek kapuját, akik mindössze Cacau második félidő eleji villámgólját tudták felmutatni.

A Stuttgart így nem tudott elszakadni a negyedik Werdertől, sőt, még a Hertha is megérkezett a nyakára. A két gárda rangadóján ugyanis egy Marcelinho-villanásnak köszönhetően vendégsiker született, és ezzel a fővárosiak pontszámban beérték a bajnokot. A Weser-stadionban két magyar légiós is csereként állt be, az ígéretes lövéssel jelentkező Lisztes Krisztián egy félidőt kapott Thomas Schaaf Werder-edzőtől, míg Dárdai Pálnak pontosan feleannyi jutott Falko Götz mestertől.

Végül pedig említsük meg, hogy pont került az egyik legmeglepőbb góltalansági sorozatra is. A Mönchengladbachban 1421 perc után ismét eredményes volt Oliver Neuville, a góllövőlista hajdani éllovasa, igaz, az ő gólja is csak egy pontot hozott a ’Gladbach konyhájára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik