Bombagól harmincon túlról

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.04.17. 00:52
Címkék
Ha már a tabella tetején viszonylag tiszta a kép (bár ne feledjük, szerdán az Arsenalt fogadja az éllovas Chelsea), legalább alul legyen némi izgalom az angol bajnokságban - van is, elvégre a kiesés elől menekülő négy csapat, a West Bromwich, a Southamp-ton, a Crystal Palace és a Norwich közül valószínűleg csak egy válthatja meg a jegyét a következő Premier League-idényre. Ennek megfelelően óriási érdeklődés előzte meg a Palace és a Norwich szombati csatáját.
Ami azt illeti, nem csalódtak a hazai szurkolók, elképesztő iramú meccset izgulhattak végig, más kérdés, hogy a hőn áhított három pontból mindössze egyet "tett el" a hazai gárda, igaz, ezt az egyet mindenképpen meg kell becsülni. Az 1-1-re végződő első félidőt követően a másodikban villámrajtot vettek a vendégek, Ashton már a játékrész 11. másodpercében gólt lőtt (neki ez volt a második ezen a délutánon), sőt, miután kisvártatva McKenzie is betalált Király kapujába, már-már elúszni látszott a hajó - de nem úszott el, a mindig nyüzsgő Johnson ugyanis gólpasszt adott Hughesnak, majd ő maga váltotta gólra az ellene elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt, kialakítva a 3-3-as végeredményt; Torghelle a 72. percben Butterfield cseréjeként lépett pályára a Palace-ban.

Király Gábor egy kivétellel megnyerte a McKenzie elleni párharcait, de csapata gyôzelméhez ez sem volt elég
Király Gábor egy kivétellel megnyerte a McKenzie elleni párharcait, de csapata gyôzelméhez ez sem volt elég
Király Gábor egy kivétellel megnyerte a McKenzie elleni párharcait, de csapata gyôzelméhez ez sem volt elég
A Norwich-csal ellentétben a szintén veszélyeztetett Southampton Királyék kedvében járt, mert 2-0-ról volt képes kikapni az Aston Villától, avagy a kiesés ellen harcoló gárdák közül a Gerát foglalkoztató West Brom profitálhat a legtöbbet, már ha megnyeri a következő meccsét.
Most pedig ugorjunk a márkás csapatok irányába!

A Bajnokok Ligájában vitézkedő, a negyeddöntőben a Juventust elbúcsúztató Liverpool a Tottenhamet fogadta, értelem- szerűen győzelmi esélyekkel, ehhez képest a 12. percben megfagyott a levegő az Anfield Roadon: Edman senkitől sem zavartatva terelgette a labdát a liverpooli térfél közepén vagy talán egy kicsit azon túl, majd gondolt egyet, és akkora gólt ragasztott a bal felsőbe, hogy arra Roberto Carlos vagy Ronald Koeman is büszke lenne - Edmannak ez volt az első találata a klub színeiben.

Még jól jöhet a feltámadás

Az igazából majd csak a végelszámolásnál dôl el, hogy mennyit ért a Crystal Palace számára a sereghajtó Norwich ellen odahaza szerzett egy pont, most úgy tûnik, nem feltétlenül sokat. Igaz, ha figyelembe vesszük, hogy a londoniak 1–3-ról álltak talpra, még azt az ikszet is meg kell becsülni… „Inkább elégedett mindenki az egy ponttal, én nagyobb csakódottságot vártam – mondta a lefújás után Király Gábor, a CP kapusa. – Akár még pozitívan is elsülhet a feltámadásunk, attól függ, késôbb hogyan kezeljük, hogyan dolgozzuk fel mindezt. Ettôl még igaz, hogy az utolsó helyezett ellen otthon nyerni kellett volna… Hajtós mérkôzés volt, elkerülhetô gólokat kaptunk, volt, hogy a védônk rúgott luftot, de azt se feledjük, hogy a Norwich kapuja elôtt volt négy-öt gyanús helyzet, némelyiknél jogosnak tûnô tizenegyest lehetett volna adni. Hogy mi a pozitívuma a találkozónak? Hogy megtartottuk a távolságot a Norwich-csal szemben, és hogy beértük a Southamptont.”
Az egyébként is lüktető meccsbe Luis García vitt még több színt, szép és pontos lövéssel egyenlített, igaz, a fordulást követően Robbie Keane megpattanó fejesével ismét a Hotspur került előnybe. A gólszerzők listájára aztán Hyypiä is feliratkozott (kapáslövéssel egyenlített), és bár több találat nem született, azt azért leszűrhettük: nem minden angol BL-csapat kelt frigyre Fortunával, elvégre a Pool motorjaként emlegetett Gerrard büntetőt hibázott, és rúgott egy kapufát is. A "vörösök" pontvesztésén nyilván kacagnak a BL-be igyekvő városi rivális, az Everton szurkolói, nem is beszélve a boltonosokról, akik a Charlton elleni diadalukkal az ötödik helyre léptek előre a tabellán, leszorítva onnan a Liverpoolt.

League Championship
43. forduló: Burnley-Brighton 1-1, Coventry City - Wolverhampton Wanderers 2-2, Gillingham-Crewe Alexandra 1-1, Leicester City-Wigan Athletic 0-2, Preston North End-Cardiff City 3-0, Queens Park Rangers-Leeds United 1-1, Reading-Nottingham Forest 1-0, Rotherham United-Watford 0-1, Stoke City-Plymouth Argyle 2-0, West Ham United-Millwall 1-1, Sheffield United-Derby County 0-1.
Az Ipswich Town-Sunderland mérkőzést ma rendezik.
Az élcsoport: 1. Sunderland 84 pont (42 mérk.), 2. Wigan 82, 3. Ipswich 79 (42)

Szavazás

Mi a véleménye az egyre több botrányt kavaró José Mourinhoról?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik