Már csak a kupa maradt

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.04.18. 23:54
Címkék
A szombati események fényében nem túlzás kijelenteni, a Schalke és a Werder Bremen is idénye megmentéséért küzd, legalábbis olyan értelemben, hogy mindkét csapat már csak a kupát nyerheti meg ebben a szezonban. A bajnoki cím alighanem mindkét társulat számára elúszott (a Werdernek lassan matematikailag, a Schalkénak még csak elméletileg, hiszen öt forduló alatt hat pontot elég nehéz ledolgozni), a nemzetközi porondról már rég elköszönt mindkettő, így csak a Német Kupa maradt.
A Werder ebben a sorozatban még megvédheti az elsőségét, és Lisztes Krisztián, a csapat magyar légiósa szerint ez az egyértelmű cél. "Nem lesz könnyű, de úgy érzem, minden esélyünk megvan rá - mondta a szombaton a Hertha ellen 45 percet játszó légiósunk. - Viszonylag jól érzem magam, minden rendben van, a Schalkéról pedig jó emlékeim vannak. Nyertünk már négy egyre is Gelsenkirchenben, úgy, hogy én is gólt szereztem. A nagycsapatok ellen különben is szeretek játszani, telt ház, jó hangulat, ilyen körítésről álmodoznak a futballisták. Biztosan nem áll majd be védekezni egyik csapat sem, így lesz terület az építkezésre, a jó tempójú, magas színvonalú játékra."Ha hinni lehet a Werder internetes oldalán megjelenő információknak, Lisztes akár kezdhet is, legalábbis Thomas Schaaf azt mondta róla: "Láthattuk, hogy ismét teljesen egészséges, és a rendelkezésünkre áll."NÉMET KUPA
Elődöntők. Kedden játsszák: Schalke- Werder Bremen (tv: ARD, Sport1, 20.30, élő); szerdán játsszák: Arminia Bielefeld-Bayern München (tv: ZDF, 20.30, élő)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik