Romário hivatalos búcsúja

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2005.04.19. 22:12
Címkék
Úgy tűnik, a brazil válogatottat kellő mennyiségű pénzzel bármikor "ki lehet bérelni". A kissé anyagias szövetség, amely előszeretettel szervez a selecaónak távol-keleti barátságos meccseket még a szezon közepén is, most egy televíziós társaság 40. születésnapjának megünneplésére bocsátja rendelkezésre a nemzeti együttest.
Romário az 1994-es vb hôse volt
Romário az 1994-es vb hôse volt
Romário az 1994-es vb hôse volt
Romário az 1994-es vb hôse volt
Romário az 1994-es vb hôse volt
Romário az 1994-es vb hôse volt
Mivel a kinézett időpont - április 27. - nem szerepel a nemzetközi versenynaptárban, Argentína, majd Ecuador is visszautasította a felkérést, végül Guatemalával sikerült megállapodni.
Valakinek azonban eszébe juthatott a székházban, hogy a klubszinten még aktív Romáriót hivatalosan nem búcsúztatták még el a válogatottól (csak egy amolyan öregfiúk meccse volt tavaly az Egyesült Államokban), ezért gyorsan hozzácsapták őt a 22-es kerethez. Így Romáriót is ünneplik majd jövő szerdán: úgy hírlik, 1994-es csapattársait is meghívták.

A Vasco zsenije 2001-ben, egy Uruguay elleni vb-selejtezőn szerepelt utoljára a válogatottban. Most olyanokkal fog együtt játszani, akik közül többen a fiai lehetnének. Carlos Alberto Parriera szövetségi kapitány ugyanis nem gondolhatott arra, hogy európai légiósokat rángasson el erre a mérkőzésre, ezért 13 (!) újoncot hívott be. "Sajnos nem volt hely mindenkinek, aki megérdemelné. Nehéz volt betartani a létszámkeretet" - hetvenkedett kissé a brazil futball erejével a vb-győztes szakember.

Brazíliának egyébként van min javítania. Guatamalával eddig csupán egyszer, az 1998-as Arany-kupán játszott, mégpedig 1-1-et - szintén tartalékos öszszeállításban.

A brazil keret
Kapusok: Marcos (Palmeiras), Rogério Ceni (Sao Paulo); védők: Cicinho (Sao Paulo), Leo, Leonardo (mindkettő Santos), Gustavo Nery, Anderson (mindkettő Corinthians), Gabriel, Fabiano Eller (mindkettő Fluminense), Glauber (Palmeiras); középpályások: Mineiro, Josué (Sao Paulo), Marcinho (Sao Caetano), Roger, Carlos Alberto (mindkettő Corinthians), Magrao (Palmeiras), Fernandinho (Atlético PR), Ricardinho (Santos); csatárok: Robinho (Santos), Fernandao (Internacional), Fred (Cruzeiro), Grafite (Sao Paulo), Romário (Vasco)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik