A bajorok már fogják a tálat

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.04.24. 00:27
Címkék
Felix Magath nyugodtan megismételheti az egy héttel korábban tett nyilatkozatát, hiszen nem csupán az április 16-i, hanem az április 23-i szombat is a Bayern Münchené volt a Bundesligában. Annyi különbséggel, hogy most a mögötte loholó két csapat, a Schalke (1-4 Berlinben) és a VfB Stuttgart (0-0 a Wolfsburggal) legalább egy pontra képes volt. Összesen természetesen&
A bajorok viszont simán hozták a VfL Bochum elleni összecsapásukat, és kilenc pontra növelték az előnyüket a Schalke, tízre pedig a VfB előtt. Tekintettel arra, hogy már csak négy forduló van hátra a bajnokságból, illetve a biztos célba éréshez szükséges négy pontot a Kaiserslautern, a Mainz, a Nürnberg és a VfB Stuttgart ellen kell begyűjteni, különösebb felelősség nélkül megkockáztatható: megvan a "bőrnadrágosok" 19. salátástálja.

A Bayern ezúttal - a piros lapot kapó bochumi kapus, Van Duijhoven mellett - a Herthától kapta a legtöbb támogatást, amely otthon kiütötte a Schalkét. A hektikus találkozó gól-, majd ütésváltással indult (Bastürk lövésére Sand felelt, hogy aztán az utóbbi találata után rögtönzött ringgé alakuljon át az olimpiai stadion gyepszőnyege), majd a fegyelmezetlen Poulsen törlesztés miatti kiállításával döntő fordulatot adott a meccsnek.

Marcelinho két góllal és egy gólpasszal segítette idénybeli tizennegyedik gyôzelméhez a Herthát
Marcelinho két góllal és egy gólpasszal segítette idénybeli tizennegyedik gyôzelméhez a Herthát
Marcelinho két góllal és egy gólpasszal segítette idénybeli tizennegyedik gyôzelméhez a Herthát
Az emberelőnybe kerülő (és az 59. percben Dárdai Pált is bevető) Hertha a Bastürk, Marcelinho duó vezérletével még háromszor vette be Rost kapuját, és ellentmondást nem tűrő módon jelentette be igényét a BL-indulást érő helyek egyikére. Eközben a zsinórban harmadszor kikapó Schalke lassan elkezdhet aggódni amiatt, hogy odaér-e az elitligába. Pláne azért, mert a Herthán és rajta kívül még a VfB Stuttgart (amely 76 percig az egy óriási helyzetet elhibázó Szabics Imrét is felvonultatva játszott gól nélküli döntetlent a Wolfsburggal), illetve a Werder Bremen is okkal pályázhat a BL-re.

A Bayern Münchennek már nincsenek ilyen gondjai, a csapat biztos BL-indulónak tekinthető (csak akkor marad le erről a sorozatról, ha a következő négy fordulóban nem szerez pontot, miközben a Schalke, Stuttgart, Hertha, Werder Bremen kvartettből három megelőzi - ez csak úgy megy, ha az utóbbi háromból kettő az összes meccsét megnyeri), és majdnem ilyen biztos a bajnoki címe is.

Bundesliga 2.

30. forduló: Essen–Alemannia Aachen 0–2, Eintracht Frankfurt–Trier 2–0, Karlsruhe–Aue 0–1. Az Oberhausen–1860 München, az Energie Cottbus–Duisburg, a Burghausen–Erfurt, a Dynamo Dresden–Ahlen és a Saarbrücken–Greuther Fürth mérkôzést vasárnap, az 1. FC Köln–Unterhaching találkozót pedig hétfôn (tv: DSF, 20.15, élô) játsszák.

Az élcsoport: 1. Duisburg 56 pont (29 mérk.), 2. 1. FC Köln 55 (29), 3. Eintracht Frankfurt 52
A VfL Bochum elleni ütközetét gyakorlatilag az első félidő derekára eldöntötte Magath alakulata, Pizarro idénybeli tizedik, illetve Ballack kilencedik (a középpályás mindössze harmadszor volt lábbal eredményes a szezonban!) gólja közé időben még befért Van Duijnhoven tizenhatoson kívüli kezezésért kapott piros lapja is, ettől kezdve pedig már csak a szabályok miatt kellett lejátszani a találkozót. A Bayern számára a három pont megszerzése mellett azért is volt fontos a csata, mert Makaay megszakította az 580 perce tartó gólcsendjét, ráadásul a korábban számára "tiltott gyümölcsnek" minősülő Bochum ellen. "Kaiserslauternben el akarjuk dönteni a bajnokság sorsát" - jelentette ki a találkozó után Felix Magath.

Ráadásul a Lautern ellen nem is olyan nehéz győzni, a csapatot az edzőváltás sem rázta fel különösebben, a csapat Moser mesterrel háromból csak egy meccset tudott megnyerni - még az elsőt. Azóta két vereség került a mérlegbe, a második szombaton, a Borussia Dortmund elleni gólzáporos (4-2) derbin.

A "vörös ördögöknek" ettől függetlenül már nem kell törődniük a kiesés elleni harccal, mint ahogyan a Freiburgnak sem, csak éppen más okból. Az SCF ugyanis a mesterhármast jegyző Porcello által húzott Bielefeldtől elszenvedett vereséggel matematikailag is kiesett az élvonalból. Pillanatnyilag a Hansa Rostock és a VfL Bochum lehet az útitársa, miközben a Mainz (Bódog Tamás a 90. percben szállt be a Hannover ellen) némi levegőhöz jutott az alsóházi tusakodásban.

Szavazás

Ki lesz a Bundesliga bajnoka 2004-2005-ben?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik