Megvan a PSV első trófeája

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.04.24. 22:38
Címkék
Ahhoz képest, hogy a legtöbb beharangozóban a PSV számára az átmenet időszakának jósolták a 2004-2005-ös idényt, meglehetősen jól sikerült az évad az eindhoveni gárdának.
Négy forduló még hátravan, de Hiddink kezében már ott a trófea
Négy forduló még hátravan, de Hiddink kezében már ott a trófea
Négy forduló még hátravan, de Hiddink kezében már ott a trófea
Négy forduló még hátravan, de Hiddink kezében már ott a trófea
Négy forduló még hátravan, de Hiddink kezében már ott a trófea
Négy forduló még hátravan, de Hiddink kezében már ott a trófea

Bodnár gólt szerzett
A Bodor Boldizsárt és Bodnár Lászlót végig a soraiban tudó Roda JC sima, 4–1-es gyôzelmet aratott a Den Haag otthonában, és ôrzi hangyányi reményét az európai porondra jutásra. A kerkradei együttes második gólját Bodnár szerezte szabadrúgásból.
Még minden létező fronton versenyben van, a Bajnokok Ligájában holnap játszsza az elődöntő első mérkőzését a Milannal, a Holland Kupában a Willem II-vel vívja a finálét, a holland bajnokság érdemi része pedig a hét végén lezárult a számára. Guus Hiddink együttese az egész szezonra jellemző céltudatos futballjával különösebb erőlködés nélkül 3-0-ra legyőzte a Vitesse-t, és ezzel négy fordulóval a zárás előtt behozhatatlan előnyre tett szert az Ajaxszal szemben.

Bár Hiddink tartotta magát ahhoz, hogy akinek bármilyen apró problémája is van, nyugodtan kihagyhatja a meccset (többek között Alex, Bouma és Vennegoor of Hesselink így is tett), a PSV így sem izzadt meg túlságosan: Pak Dzsi Szung távoli lövéssel szerzett vezetést a hazaiaknak, majd eredményt hozott a kivárásra épülő taktika, az arnhemi védelem kétszer is hibázott, amit Van Bommel, majd Sibon is könyörtelenül megbüntetett. Ezt követően pedig kezdődhetett a klubtörténet 18. bajnoki címének ünneplése.

Babosék még kapaszkodnak
Babos Gábor csapata nyerni tudott a Groningen otthonában, és ezzel két pontra megközelítette az utóbbi idôszakban botladozó, inkább az UEFA-kupára figyelô AZ-t a tabellán. A meccsen kispadozó honfitársunk csapatának négy forduló áll a rendelkezésére, hogy az alkmaariakat (esetleg az Ajaxot) megelôzve felkapaszkodjon a dobogóra.
"Az idény elején nem kalkuláltunk a bajnoki címmel, de meglepően gyorsan összeérett a társaság - mondta Hiddink a találkozó után. - Ez a csapat, a kollektíva sikere. A régi öreg mag kivirágzott, a más kontinensekről érkező éhes fiatalok sokat lendítettek a csapaton, és nem feledkezhetünk el egy rutinos róka, Cocu visszatéréséről sem. Ôk jelentették a tökéletes alapot. De az idénynek még nincs vége, ünnepelni majd csak később fogunk."

A PSV (amelyben a szezon során négy bajnokin a jelenleg Újpesten kölcsönjátékosként ténykedő Fehér Csaba is pályára lépett) egy év kihagyás után, mint már említettük, összességében 18. alkalommal lépett trónra, míg Hiddinknek ez volt az ötödik aranyérme edzőként, amivel rekordtartó a trénerek között. Ami pedig az esetleges történelmi triplázást illeti (duplázni odahaza, valamint begyűjteni az első számú európai kupát), az 1988-ban egyszer már összejött a PSV-nek - és akkor is Hiddink ült a kispadon…

Holland Casino Eredivisie
30. forduló: PSV-Vitesse 3-0 (Pak Dzsi Szung 23., Van Bommel 44., Sibon 87.), ADO Den Haag-Roda JC 1-4 (Verhoek 84., ill. Koné 23., 43., 81., Bodnár 36.), Groningen-Feyenoord 0-2 (Bahia 35., Hofs 89.), Ajax-De Graafschap 1-0 (Anasztasziu 86.), RKC Waalwijk-AZ 2-1 (Vermaelen 33., Fuchs 87., ill. Opdam 24.), Heerenveen-RBC Roosendaal 7-1 (Huntelaar 19., 29., 34., Szamarasz 43., 64., 76., Nilsson 87., ill. De Groot 52.), Utrecht-Twente 2-2 (Tanghe 27., Van de Haar 73., ill. Schuurman 60., N’Kufo 90.), NAC Breda-Willem II 1-2 (Lurling 42., ill. Caluwé 2., Redan 57.), NEC-Den Bosch 2-2 (Tininho 57., Van den Eede 81., ill. Powel 48., Van den Ouweland 92.)
Az élcsoport: 1. PSV 79 pont - már bajnok, 2. Ajax 65, 3. AZ 61
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik