Atom Anti indul az Eb-n

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2005.05.05. 21:28
Címkék
Csütörtökön eldőlt, hogy a mieink közül kik vehetnek részt a május 20-án kezdődő rotterdami Európa-bajnokságon. A magyar dzsúdósok sorra szállították a jobbnál jobb eredményeket a tavaszi Világkupa-viadalokon, így legfeljebb az jelenthetett "kellemes gondot", hogy a sorozatban három súlycsoportban két magyar is nyert érmeket.
A 100 kilósoknál az olimpiai és világbajnok Kovács Antalnak jutott a kontinensviadal, a Paksi Atomerőmű SE kitűnősége a római Vk-n diadalmaskodott, míg az U23-as Európa-bajnok Hadfi Dániel a budapesti Hungária-kupát nyerte meg, s a szeptemberi világbajnokságon képviselheti majd színeinket. A 81 kilogrammban a bukaresti Vk-viadal két magyar döntőse, ifjabb Nagysolymosi Sándor és Gera Csaba osztozott a két világversenyen, Gera az Eb-n, Nagysolymosi pedig a vb-n léphet majd tatamira. A hölgyeknél, a legkisebb súlycsoportban Perge Ilona indul Hollandiában, míg Csernoviczki Éva az egyiptomi vb-n kap bizonyítási lehetőséget.Nagysolymosi Sándor férfi szakágvezető egy rossz hírről is beszámolt: a 90 kilós Rajcsányi Gergő a tatai edzőtáborozás során izomszakadást szenvedett, így valószínűleg még a világbajnoki részvételről is le kell mondania.A magyar válogatott jelenleg is Tatán készül, a táborban 16 ország csaknem 200 dzsúdósa készül a közelgő erőpróbákra.A magyar Eb-csapat
Férfiak: Burján László (60 kg, UTE), Ungvári Miklós (66, Kecskeméti JC), Braun Ákos (73, Paksi Atomerőmű SE), Gera Csaba (81, Honvéd-Kipszer), Kovács Antal (100, Paksi Atomerőmű SE), Bor Barna (+100, Paksi Atomerőmű SE). Nők: Perge Ilona (48, Kecskeméti JC), Szabó Brigitta (63, Tatabánya-Hermann DSE), Mészáros Anett (70, UTE)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik