Mindenütt szabadulnának a lélektani terhektől

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.05.06. 21:46
Címkék
Ha önerőből nem is, de külső segítséggel már a hét végén megszakíthatja hatéves rossz sorozatát a Barcelona, és megnyerheti a spanyol bajnokságot. A katalán gárdának ehhez mindenképpen győznie kell a még hivatalban lévő bajnok, a Valencia otthonában, de ez önmagában még nem elég az üdvösséghez. Ehhez az is kell, hogy a Real Madrid a Bernabéuban kikapjon a kieséstől alighanem megmenekülő Racing Santandertől.
Ekkor kilenc pontra nőne a Barca előnye ősi riválisával szemben, amely pontszámban ugyan még utolérheti az éllovast, de az egymás elleni eredmények számára kedvezőtlen alakulása miatt már semmiképpen sem előzheti meg. De ha a Barca kikap, a Real pedig nyer, gyakorlatilag minden nyílt lesz a háromfordulós finis előtt…

"Nagyon fontos lesz ez a két mérkőzés, mert közelebb kerülhetünk a Barcelonához - fejtegette Iker Casillas, a Real Madrid kapusa. - A Valencia simán képes legyőzni a Barcát. A Mestallában játszik, jó csapat, ráadásul szüksége van a három pontra, ha oda akar érni a Bajnokok Ligájába. Reméljük, hogy a Barcelona kikap, és akkor a játékosai elkezdenek idegeskedni. És még további két idegenbeli mérkőzés vár rájuk, amelyeken bármi megtörténhet."

A másik oldalról azonnal érkezett a replika. "Mindig azt mondtam, hogy rajtuk van a nyomás - így Xavi, a Barca középpályása. - Nekik kell üldözniük bennünket, és ez nagy hátrány. Sokkal többet foglalkoznak azzal, hogy mi mit csinálunk, mintsem azzal, hogy nekik mi a dolguk, és ez tetszik nekem."

Mindkét csapat számára biztató lehet, hogy szinte a legerősebb felállásában léphet pályára. A Barcelonánál Xavi, a Realnál Zinedine Zidane, Míchel Salgado és Walter Samuel töltötte le az eltiltását, Edmílson (Barca) hét hónap után jelentkezett ismét játékra, és David Beckham (Real) lábsérülése is rendbe jött.

Szavazás

Ki nyeri meg az idén a spanyol bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik