Otthon érhetnek fel a csúcsra

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.05.06. 00:25
Címkék
A visszavágót egygólos hátrányból kezdő holland együttes oroszlánként rontott a döntőnek otthont adó Sportingnak, és kis szerencsével negyedóra alatt simán elrendezhette volna a továbbjutás kérdését.

Kenneth Perez ballábas lövéssel "mutatkozott be" a bizonytalankodva mentő Ricardónak, másodjára viszont fejjel már nem hibázott. A hatodik percben Szektiui az alapvonalnál megkeverte a teljes védelmet, beíveléséből pedig a dán csatár két lépésről a kapuba bólintott. Röviddel ezután Perez a kapufát találta el szabadrúgásból, majd Szektiui tornáztatta meg Ricardót, hogy utána felébredjenek a portugálok.

Liedson, Moutinho és Fábio Rochemback elhibázott egy-egy ígéretes helyzetet, hogy aztán a félidő egyik utolsó mozzanataként Anderson Polga kicsit "eltört" labdájába Liedson beleszúrjon, és egyenlítsen. Co Adriaanse emberei ezután igazából az utolsó fél órára pörgették fel az iramot, és a 79. percben jelentős portugál védelmi hibát követően a csereként beálló Huysegems góljával kiharcolták a hosszabbítást.

Ott sokáig a portugálok voltak mezőnyfölényben, gólt viszont a hazaiak szereztek: a 109. percben szöglet után Jaliens jobbal a jobb alsó sarokba lőtt. Egészen a 121. percig úgy tűnt, az AZ 1981 után ismét döntőt játszhat az UEFA-kupában, akkor azonban egy jobb oldali szögletet követően Miguel García a kapuba bólintott, és a fináléba fejelte csapatát.

AZ (holland)-SPORTING (portugál) 3-2 (1-1, 2-1, 2-1) - hosszabbítás után
Alkmaar, 8603 néző
V: Bo Larsen (dán). G: K. Perez (6.), Huysegems (79.), Jaliens (109.), ill. Liedson (45+3.), Miguel García (120+1.)
AZ: Timmer - Jaliens, Vlaar, Opdam, De Cler - A. Ramzi (el-Hattabi, 64.), Landzaat, K. Perez - Szektiui (Janga, 120.), Van Galen, Nelisse (Huysegems, 72.)
SPORTING: Ricardo - Miguel García, Anderson Polga, Beto, Rui Jorge (Niculae, 110.) - Sá Pinto, Fábio Rochemback (Barbosa, 86.), Moutinho, Custódio - Douala (Tello, 75.), Liedson
Továbbjutott: a Sporting, 4-4-gyel, idegenben szerzett több góllal
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik