Arne Friedrich a nagy nyertes

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.06.16. 23:19
Címkék
Egy Ausztrália ellen 4-3-ra megnyert mérkőzés után nehezen hihető, de a győztes csapatból (Németország) főképp egy védőt ünnepel a helyi média. Pedig hibázott bőven a hátsó alakzat (hogy a legnagyobbat említsük: a 92. percben vagy négyen voltak képtelenek reagálni az ausztrálok tologatására, gól is lett vége&), a yahoo.de internetes oldal például odáig merészkedett, hogy Arne Friedrichet a meccs győztesének titulálja.
Podolski (balra) ötödször, Ballack huszonötödször volt eredményes
Podolski (balra) ötödször, Ballack huszonötödször volt eredményes
Podolski (balra) ötödször, Ballack huszonötödször volt eredményes
Podolski (balra) ötödször, Ballack huszonötödször volt eredményes
Podolski (balra) ötödször, Ballack huszonötödször volt eredményes
Podolski (balra) ötödször, Ballack huszonötödször volt eredményes
"Válogatott mérkőzés után régen láthattuk ilyen boldognak Arne Friedrichet. A huszonhat éves berlini volt a válogatott nagy nyertese a négy hármas siker alkalmával" - írja többek között a portál.

Az egy gólpasszal és egy kiharcolt - valamint a 25. válogatottbeli gólját jegyző Michael Ballack révén értékesített - tizenegyessel jelentkező Hertha-kapitány újjászületése sokak szerint annak köszönhető, hogy Jürgen Klinsmann az Eb óta először nem közép-, hanem szélsőhátvédként számolt vele, ugyanazon a poszton, amelyen a klubjában is játszik.

"A jobb oldal az én területem, ez már a Herthánál is bebizonyosodott. Köszönöm a kapitánynak, hogy oda állított. Azt hiszem, elégedett lehetek, szerintem jól teljesítettem" - mondta a lefújást követően Friedrich. Hogy mennyire, arról Günter Netzer, a volt világbajnok, jelenlegi szakkommentátor szavai tanúskodnak: "Pillanatnyilag nem látok nála jobb német játékost ebben a szerepkörben."

Ugyanakkor a középső kettős miatt még főhet a feje a Klinsmann-stábnak, hiszen a kiemelt - és a tornára pihenőt kapó - Christian Wörns mellől továbbra is hiányzik a megbízható társ. Talán Per Mertesacker, a szezon felfedezettje lehet a megoldás (kisebb sérülése ellenére ő játszhat a Tunézia elleni, szombati összecsapáson), a kapitány kedvencének tartott Robert Huth pedig túl sokat hibázik, ráadásul nála a meccsrutin is hiányzik.

A német csatársorban Kevin Kuranyi megszakította rossz sorozatát, négy hónap után sikerült ismét gólt szereznie (legutóbb Argentínának talált be, még februárban), a többség mégis az állandó kezdőcsapatbeli tagság felé újabb lépést tevő Lukas Podolskit ünnepli.

A kölni csatár ötödször volt eredményes a Nationalelfben, és ezzel Kuranyi (9 gól) mögött, Ballackkal holtversenyben a Klinsmann-éra második legjobb góllövőjének vallhatja magát. "Minden gólnak nagyon örülök, ráadásul ezt szépen ki is játszottuk.

Szavazás

Ki nyeri a Konföderációs - kupát?

Asamoah sarkazása, Ballack passza egyaránt gyönyörű volt - mondta Podolski. - De nekem most jön a java, Tunézia ellen a saját közönségem előtt játszhatok, ami mindig különleges érzés."

A-csoport, 1. forduló
Szerda este játszották
NÉMETORSZÁG-AUSZTRÁLIA 4-3 (2-2)
Frankfurt, 48 500 néző
V: Amarilla (paraguayi). G: Kuranyi (18.), Mertesacker (23.), Ballack (60. - 11-esből), Podolski (88.), ill. Skoko (21.), Aloisi (31., 91.)
NÉMETORSZÁG: Kahn - A. Friedrich, Huth, Mertesacker, Hitzlsperger - Schneider (Deisler, 76.), Frings, Ballack, Schweinsteiger (F. Ernst, 83.) - Kuranyi (Asamoah, 68.), Podolski
AUSZTRÁLIA: Schwarzer - Muscat, Moore, Neill, Popovic (McKain, 57.) - Emerton, Aloisi, Skoko, Chipperfield (Thompson, 82.) - Cahill (Culina, 74.), Milicevic
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik