Márquez játéka kérdéses

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2005.06.18. 23:17
Címkék
Kontinensderbi a B-csoportban: Mexikó-Brazília. Az ilyen mecscseket illik valamiféle szaftos revánstörténettel felvezetni, és e szempontból el vagyunk kényeztetve, mert mindkét válogatott játékosainak lenne miért visszavágniuk, ha foglalkoztatná őket az efféle gondolat.
A mexikóiak legutóbb éppen a világbajnoktól kaptak ki, mégpedig elég csúnyán, 4-0-ra, a tavalyi Copa Américán - a jelenlegi szövetségi kapitány, Ricardo Lavolpe alatt ez volt a legsúlyosabb vereségük. A braziloknak meg az fájhat, hogy az 1999-es Konföderációs Kupa döntőjében 4-3-ra alulmaradtak, még ha nem is az akkori legerősebb csapatukkal (bár a mostaniak közül Dida, Emerson, Zé Roberto és Ronaldinho is ott volt).

Sokkal fontosabb kérdés ugyanakkor, hogy játszhat-e vasárnap Rafael Márquez, a japánok elleni meccset ágyéksérülés miatt kihagyó csapatkapitány. "Attól függ, hogyan fogom érezni magam aznap este. Javul az állapotom, de kockáztatni nem akarok" - mondta a Barcelona védője.

Lavolpénak főhet a feje, ha Márquez nem jön rendbe, mert - maga is elismerte - a védelemnek néha már a japán csatárok is gondot okoztak a gyorsaságukkal. "Jó a világ legerősebb válogatottjaival találkozni, mert lemérhetjük, hol tartunk. Az a lényeg, hogy minél többet legyen nálunk a labda. Aki hagyja, hogy a brazilok járassák, azt hamar elintézik" - mutatott rá az argentin szakember.

Szavazás

Ki nyeri a Konföderációs - kupát?

Írja be az itt látható számot!
Feltehetőleg igaza van, de ne feledjük, a görögök csaknem ugyanannyit (48%) birtokolták a labdát, mint Ronaldinhóék, mégsem volt esélyük a pontszerzésre. A brazil szövetségi kapitányt, Carlos Alberto Parrierát azonban nem téveszti meg az első összecsapás. "A mexikóiak futballkultúrája egészen más, mint a görögöké. Jól passzolnak, veszélyesen támadnak, nem a védekezésre helyezik a hangsúlyt. Nagyon ébernek kell majd lennünk" - figyelmeztette a futballistáit.

B-csoport
A vasárnapi program:
Görögország- Japán (Frankfurt, 18; tv: Sport1, ARD, ORF1, élő)
Mexikó-Brazília (Hannover, 20.45; tv: Sport1, ARD, ORF1, élő)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik