Meggyengült a Hajduk

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2005.07.19. 21:48
Címkék
Az önálló horvát bajnokság beindítása óta az előző, a 14. volt a legizgalmasabb évad, a toronymagas esélyesnek kikiáltott Dinamo Zagreb ugyanis elszúrta a szezont, a trófea pedig a Hajduk Splité lett. A Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a Debrecent megkapó alakulat a helyi szakértők szerint csapatként volt képes a remek teljesítményre, nincs kiemelkedő egyénisége.
Ez pedig Ciro Blazevic vezetőedző munkáját dicséri, a szakember nagyon jól felépítette a csapatot, amelyből a nyáron többen távoztak, mint ahányan érkeztek. Az anyagi gondokkal küszködő klub túladott a csapatkapitány Vejicen, Ivan Lekón, Turkovicon, Rukavinán, Lovreken és Rackin, miközben csupán a 18 éves Makarin érkezett. Blazevic Splitben az új horvát generációt neveli, Makarin mellett a 21 éves Niko Kranjcar, a 24 esztendős Blatnjak és az ifiből a nyáron felkerült Grgurovic lehet az idei gárda törzse.A fiatalokhoz elsősorban a szűkös anyagiak miatt nyúl Blazevic, aki hosszú távon csak akkor tarthatja meg a tehetségeket, ha a Debrecen ellen továbbjutnak a BL-ben. Kudarc esetén nem nem jön befektető, Blazevicnek pedig valószínűleg távoznia kell. Mindenesetre borús a hangulat Horvátország déli részén, azaz a Debrecennek nagyobb esélye van a továbbjutásra, mint azt elsőre gondolhattuk volna.Amíg a Hajduk gyengült, a Dinamo Zagreb tovább erősödött, és akárcsak egy éve, ismét biztos esélyesnek számít. A csapat ugyan elbúcsúzott néhány rutinos játékostól, Mijatovics, Mujcsin, Vasilj, Szedloszki és Branic helyére olyanok érkeztek, akik feledtetni tudják a távozókat. Maric a Panathianikoszt, Bosnar az Evertont, Mamic a német másodosztályt, Mitu pedig az NK Rijekát hagyta el. A felsoroltak mellett a ghánai Chago és még néhány junior szerződött a Dinamóhoz, amely tavaly öt edzőt váltott. Az idén Josip Kuze, a klub egykori játékosa vezeti a gárdát, amely a felkészülési mérkőzések egyikén Torontóban legyőzte a Rangerst.A két nagy gárda mellett a bajnoki címre pályázik a kupagyőztes NK Rijeka, igaz, távozott Erceg, a liga gólkirálya (jelenleg még nincs klubja), akit az Interből érkező Zekiccsel pótolnak. A rijekai klub sikertelen tárgyalásokat folytatott Szűcs Lajossal, a Ferencváros kapusával, amit a vezetők rögtön megbántak azután, hogy Radman kapus potyagólt kapott a Hajduk elleni Szuperkupa-mérkőzésen.Horvát I. osztály
A 2005-2006-os idény csapatai (zárójelben az előző idényben elért helyezés): Hajduk Split (1.), Inter (2.), NK Zagreb (3.), Rijeka (4.), Varteks (5.), Slaven Belupo (6.), Dinamo Zagreb (7.), Kamen Ingrad (8.), Osijek (9.), Pula (10.), Medjimurje (11.), Cibalia (újonc)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik