Csatárokra vár a Schalke

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.07.30. 23:07
Címkék
Néhány napja Ralf Rangnick vezetőedző még azon filozofált, csapata vajon három csatárral (Ebbe Sand, Kevin Kuranyi, Gerald Asamoah) miként állja meg a helyét a háromfrontos (Bundesliga, Német Kupa, Bajnokok Ligája) harcban, könnyen előfordulhat, hogy az egy hét múlva kezdődő nagy menetelés kezdetén csatárbőséggel szembesül. Az előző német bajnokság ezüstérmese ugyanis megegyezett az általa már régóta kerülgetett Sören Larsennel, valamint Milan Barossal.
Sören Larsen ára kétmillió euró
Sören Larsen ára kétmillió euró
Sören Larsen ára kétmillió euró
Sören Larsen ára kétmillió euró
Sören Larsen ára kétmillió euró
Sören Larsen ára kétmillió euró

A dán támadóé az egyszerűbb eset, bár szerződést még ő sem írt alá, de vele és klubjával már mindenben megállapodott a Schalke vezérkara. "A Djurgardennel minden alapvető kérdésben megegyeztünk - mondta Josef Schnusenberg, a "királykékek" gazdasági főnöke, míg Ralf Rangnick a következőképp fogalmazott: - Vasárnap, de legkésőbb hétfőn megérkezik, átesik az orvosi vizsgálaton, aztán aláírja a szerződését." Larsen minden bizonnyal 2008 nyaráig kötelezi el magát, az ára azonban nem a szerződésében rögzített 1.2 millió euró lesz, hanem ennek csaknem a kétszerese, a Djurgarden ugyanis a zajló svéd bajnokságra hivatkozva megemelte a díjalapot.

Milan Baros ügye már komplikáltabb, hiszen ott a Liverpool még nem bólintott rá az adásvételre. "Barossal és a tanácsadójával már megállapodtunk, a csatár hozzánk akar jönni, mi pedig szeretnénk megvenni - jelentette ki Rangnick. - A hét elején újra »megtámadjuk« a Liverpoolt, és megpróbálunk még jobb ajánlatot tenni."

És ez okozza a legnagyobb nehézséget, hiszen a Liverpool legalább kilencmillió eurót (de inkább többet) próbál kapni a 2004-es Európa-bajnokság gólkirályáért, a Schalke viszont ennél kétmillióval kevesebbet kínált elsőre. Tovább rontja a német gárda helyzetét, hogy a West Ham United és a Lyon is szívesen látná a cseh csatárt, ráadásul különösen az utóbbinak még a kellő tőke is a rendelkezésére áll. Ráadásul a gall alakulat ugyanúgy ott van a BL főtábláján, mint a Schalke…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik