Tripla vagy semmi

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.09.07. 22:53
Címkék
Ma a címvédő New England Patriots és az Oakland Raiders összecsapásával megkezdődik a hajsza az XL Super Bowlért. Ha februárban a Patriots ünnepelhet Detroitban, első csapatként sikerül tripláznia az NFL-ben.
Brady már három aranygyűrűhöz segítette a New Englandet, amellyel a playoffban még nem vesztett
Brady már három aranygyűrűhöz segítette a New Englandet, amellyel a playoffban még nem vesztett
Brady már három aranygyűrűhöz segítette a New Englandet, amellyel a playoffban még nem vesztett
Brady már három aranygyűrűhöz segítette a New Englandet, amellyel a playoffban még nem vesztett
Brady már három aranygyűrűhöz segítette a New Englandet, amellyel a playoffban még nem vesztett
Brady már három aranygyűrűhöz segítette a New Englandet, amellyel a playoffban még nem vesztett

Abban már 2005. február 6-án megegyeztek a szakértők, hogy újabb dinasztia született a ligában, hiszen a New England Patriots négy idényen belül már harmadszor, egymás után pedig másodszor ért a csúcsra, mert ilyen bravúrra korábban csak a Troy Aikman, Emmitt Smith kettős fémjelezte Dallas Cowboys volt képes 1993 és 1996 januárja között. Olyanra viszont sohasem, hogy egy gárda zsinórban háromszor nyerjen, nem véletlen, hogy az NFL és a Patriots összefüggésében manapság a "Threepeat" szó hangzik el a leggyakrabban Amerikában.
De van-e erre reális esély?

Nyugodtan igent mondhatunk a kérdésre, még ha roppant nehéz feladata is lesz a New Englandnek. A Super Bowlon kezdő csapat négyötöde maradt, igaz, Joe Andruzzi kivételével a védelemből hiányoznak kulcsemberek. Tedy Bruschi betegsége miatt kihagyja a szezont, Ted Johnson visszavonult, az előző idényben szinte végig sérült Ty Law pedig odébbállt, így Bill Belichick edzőnek át kellett alakítania a háborúkat nyerő hátsó sorát. Két legfontosabb segítője, az egyaránt főedzőnek álló Charlies Weis (Notre Dame) és Romeo Crenell (Cleveland Browns) nélkül…

Thomas Herrion halálának oka szívelégtelenség

Szívelégtelenségben hunyt el augusztus 21-én a San Francisco 49ers játékosa, Thomas Herrion – jelentette be a boncolást végzô kórház. Az együttes alig három héttel a rajt elôtt a Denver Broncos otthonában játszott felkészülési találkozót, s a 23 éves Herrion röviddel az összecsapás vége után elvesztette az eszméletét. A 141 kilós, 191 centi magas játékost azonnal kórházba szállították, de már nem tudtak rajta segíteni.
A csodaedző oldott már meg ennél nehezebb feladatokat (az előző két szezonban például a 38 meccséből összesen négyet bukott el a folyton változó együttesével), ráadásul a fontosabb posztokon megmaradtak az ászai. A karmesteri pálca a győzelemre született (kilenc mérkőzéséből egyet sem veszített a playoffban!) Tom Bradynél van, a labdával Corey Dillon robog, az elkapások területén pedig az előző Super Bowl MVP-je, Deion Branch az úr.

A különböző internetes portálok erőrangsoraiban a Patriots rendre ott van a dobogón, és mindenütt nehéz, de nem lehetetlen küldetésként aposztrofálják a triplázását. Mert lehet, hogy a legjobb támadóegysége az Indianapolis Coltsnak van, a Philadelphia Eagles védelmének meg nincs párja, de csapatként eddig a Patriots működött a legprímábban.

Mindenki a fizetési sapka alatt maradt

Az amerikai major sportokban az esélyegyenlőség miatt bevezetett mesterséges szabályozók egyik legfontosabbja a fizetési sapka (a kluboknak nem szabad bizonyos összegnél többet költeniük a bérekre, különben luxusadót, illetve büntetéseket rónak ki rájuk), amelynek mértékét erre a szezonra 85.5 millió dollárban állapították meg. Ami a honi, a piaci gazdálkodástól testidegen módon működő magyar futballnak jelzésértékű lehet: minden csapatnak sikerült a limit alatt maradnia. A legtöbbel, 12.6 millió dollárral az aranygyűrűkre is esélyesnek tartott Philadelphia Eaglesnek, a legkevesebbel, 168 ezerrel az egyik hagyományos túlköltekezőnek, a Tennessee Titansnek.

A csoportbeosztás
Amerikai főcsoport (AFC).
Keleti csoport: Buffalo Bills, Miami Dolphins, New England Patriots, New York Jets.
Északi csoport: Baltimore Ravens, Cincinnati Bengals, Cleveland Browns, Pittsburgh Steelers.
Déli csoport: Houston Texans, Indianapolis Colts, Jacksonville Jaguars, Tennessee Titans.
Nyugati csoport: Denver Broncos, Kansas City Chiefs, Oakland Raiders, San Diego Chargers

Nemzeti főcsoport (NFC). Keleti csoport: Dallas Cowboys, New York Giants, Philadelphia Eagles, Washington Redskins.
Északi csoport: Chicago Bears, Detroit Lions, Green Bay Packers, Minnesota Vikings.
Déli csoport: Atlanta Falcons, Carolina Panthers, New Orleans Saints, Tampa Bay Buccaneers.
Nyugati csoport: Arizona Cardinals, Seattle Seahawks, San Francisco 49ers, St. Louis Rams

A nagydöntőt február 5-én játsszák. ---- K ---- H
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik