Podolskit röghöz kötnék Kölnben

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.09.11. 21:46
Címkék
Egy ideje kérdés, hogy az 1. FC Köln még meddig tudja megtartani Lukas Podolskit, de az biztos, hogy ha el is engedi, csak tehetős kérő ajánlatára bólint rá a klub.
Legújabb intézkedésként Wolfgang Overath elnök bejelentette, készek új szerződést kötni a 20 éves, 17 válogatott meccsén 10 gólt termelő csatárral, akit jelen állás szerint még két évig köt a kontraktusa a kölniekhez, akik további egy évvel automatikusan hosszabbíthatnak.

"Lukas mondhatja meg, mennyi időre ír alá. Ha bejön az irodámba, és azt mondja, tíz évig akar maradni, már adjuk is neki a tollat meg a papírt, neki pedig csak alá kell írnia" - mondta Overath.

A tízéves megállapodás ligarekord lenne, egyúttal azt jelentené, hogy Podolski minimum 30 éves koráig Kölnben maradna, vagy ha nem, a vevőnek tízmilliókat kell érte leszurkolnia. "Tudjuk, hogy nem egyszerű dolgot javasoltunk. De a célom, hogy Lukast megtartsam, hogy az emberek negyven év múlva is olyan rajongással szeressék, mint most. Hogy úgy vonulhasson be a futballtörténelembe, mint a legnagyobb kölni játékos" - árulta el Overath.

Podolski vasárnap nem tudott akkorát tolni a "kecskések" szekerén, mint szerdán, a dél-afrikaiak ellen a válogatottén. A dortmundi védők mellett levegőhöz is alig jutott, közben a másik oldalon Ricken bevágott kettőt, így még Scherz gólja sem tudta meggátolni a BVB-t idei első győzelmének megszerzésében.

Bundesliga 1.
4. forduló:
Hertha BSC-Wolfsburg 3-0 (A. Friedrich 70., Pantelic 75., Gilberto 90.)
Borussia Dortmund-1. FC Köln 2-1 (Ricken 25., 73. - az elsőt 11-esből, ill. Scherz 90.)

Bundesliga 2.
4. forduló: Alemannia Aachen-Saarbrücken 4-0, Burghausen-Unterhaching 1-1, 1860 München-Dynamo Dresden 1-2, Siegen-Energie Cottbus 2-4, Paderborn-Ahlen 1-0, Braunschweig-Greuther Fürth 3-0, Offenbach-Freiburg 2-1, Aue-Karlsruhe 0-0.
A VfL Bochum-Hansa Rostock mérkőzést hétfőn (tv: DSF, 20.15) játsszák.
Az élcsoport: 1. Braunschweig 9 pont (10-5), 2. Aachen 9 (9-4), 3. Dynamo Dresden 9 (9-5), 4. Paderborn 9 (8-4), 5. Offenbach 9 (7-7)

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bundesligát?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik