Bettini tanári hajrája

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2005.09.13. 21:01
Címkék
Amint az várható volt, a Vuelta a Espana harmadik hetének nyitányán - az embert próbáló hegymászásokat követő pihenőnap után -, a Leon és Valladolid közötti szinte teljesen sík etapon sprintbefutó döntött a szakaszgyőzelem sorsáról.
A rendkívüli iramban letekert 162.5 kilométer végén (44 kilométeres óránkénti sebességgel száguldott hétfőn a karaván) senki sem akadt, aki szökéssel próbálkozhatott volna. Már a befutó felvezetése olyan gyilkos iramban történt, hogy onnan nehéz lett volna tovább gyorsulni.

Az idei Spanyol körversenyen ötödik szakaszgyőzelmére hajtó Alessandro Petacchi türelmesen várt a társak szélárnyékában. A Fassa Bortolo vonata ismét rendkívül erősnek, egységesnek tűnt. Csakhogy az utolsó kilométer végig emelkedett, és ez a szokatlan körülmény alaposan keresztülhúzta az olasz klasszis számításait. Az még nem lett volna baj, hogy többen - Fuentes (Lampre-Caffita) és Ziegler (Gerolsteiner) - nekilódultak az emelkedő alján, hiszen 300 méterrel a cél előtt felőrölte az élen haladók ellenállását a nyomukban zúduló tömeg, de a nagy "masszából" Paolo Bettini bújt ki a legjobb pillanatban.

Petacchi ugyan mindent megpróbált, de egy pillanattal később lódult neki, és ez végzetes hibának bizonyult - honfitársa ünnepelhetett a célban. Az öszszetettben nem történt változás. Roberto Heras fölényesen vezet, és őrzi aranyszínű trikóját a korábban sokáig élen álló orosz Mencsovval szemben. ---- E ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik